Yataklık edene hesabı sorulacak

Güncelleme Tarihi:

Yataklık edene hesabı sorulacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2008 00:00

Cumhurbaşkanı Gül, bedeli ne olursa olsun, terörle mücadeleye topyekûn devam edileceğini söyledi. Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde bir açıklama yapan Gül, "Bu hain saldırı nasıl yapıldı, kimler yataklık etti, sonuna kadar araştırılacak. Herkese bunun hesabı sorulacak" dedi.

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, bedeli ne olursa olsun sonuna kadar terörle mücadeleye topyekûn devam edileceğini belirtirken, saldırının nasıl yapıldığının takip edileceğini, kimlerin yataklık ettiği, kimlerin kolaylık sağladığının araştırılacağını, herkese bunun hesabının sorulacağını bildirdi. Gül, Aktütün Karakolu’na yönelik saldırı nedeniyle Cumhurbaşkanlığı internet sitesinden görüntülü bir açıklama yaparak, şunları söyledi:

Demoralize oldular

Terörle mücadele kısa süreli değil, uzun süreli bir iştir. Dünyanın her tarafında da bu böyle olmuştur. Türkiye de terörle mücadelede uzun süredir büyük bir savaş içerisindedir. Özellikle son 1 yıl içerisinde sınır ötesi operasyonlarda TSK’nın elde ettiği başarılar terör örgütünü gerçekten demoralize etmiştir ve çok zayıflatmıştır.

Mücadele sürecek

Sözüm ona terör örgütü ayakta olduğunu göstermek için bu saldırıyı yapmıştır. Bir kez daha şunu söylemek istiyorum; bedeli ne olursa olsun sonuna kadar mücadeleye topyekûn devam edilecektir. Sadece Silahlı Kuvvetlerimiz, Emniyet teşkilatımız değil, devletimizin ve milletimizin bütün varlığı ile mücadele sürdürülecektir.

Herkese sorulacak

Şunu da ifade etmek isterim; bu son hain saldırı nasıl yapıldı? Bu sonuna kadar takip edilmektedir. Buna kimler yataklık etti, böyle bir saldırıya kimler kolaylık sağladı? Bunlar da sonuna kadar araştırılacak, takip edilecek ve herkese bunun hesabı sorulacaktır. Bundan Türk milletinin emin olmasını özellikle rica ediyorum.
Fransa ve CERN gezileri iptal

CUMHURBAŞKANI Gül, terör örgütü PKK’nın hain saldırısı nedeniyle bu akşam çıkacağı Fransa ziyaretini iptal etti. Gül, Fransa’nın Evian Kenti’nde Uluslararası İlişkiler Enstitüsü tarafından ilki düzenlenecek Davos benzeri toplantıya konuşmacı olarak katılacaktı. Gül, buradan İsviçre’nin Cenevre Kenti’ne geçerek Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’ni (CERN) ziyaret edecekti. Gül’ün salı günü başlaması planlanan Finlandiya ziyaretine çıkıp çıkmayacağı da henüz netlik kazanmadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!