Yatak ihalesine iptal eroinciye suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Yatak ihalesine iptal eroinciye suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı ve Milli Savunma Bakanı İsmet Sezgin, Hürriyet'in geçtiğimiz cumartesi günü manşetten verdiği haber üzerine, hem DGM'nin hem İnterpol'ün eroin kaçakçılığından aradığı mafya babası Hikmet Sevcan'a verilen yaylı yatak ihalesinin iptal edildiğini açıkladı. Bakanlık, Sevcan hakkında ayrıca İstanbul DGM Başsavcılığı'na suç duyurusunda da bulundu. Sezgin tarafından dün yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

‘‘Milli Savunma Bakanlığı, bugüne kadar ilgili tedarik birimleri vasıtasıyla yaptığı tüm ihaleleri 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve buna bağlı yasa değişiklikleri ve ilgili mevzuat kapsamında yürütmüştür.

Sözkonusu yaylı yatakların da tedarik faaliyeti, mevcut mevzuat çerçevesinde ve serbest rekabet koşullarında geçici ihalesi yapılmıştır. 2886 sayılı kanunun 31'inci maddesine göre, ita amirince onaylanmayan hiçbir ihale kesinlik kazanmamaktadır. 31'inci madde kapsamında 15 iş günü içinde yaylı yatak ihalesi ile ilgili olarak yapılan fiyat araştırmaları ve gerekli incelemeler sonucunda ita amiri yetkisinde ihalenin iptaline karar alınmış ve ilgili makamlara bilgi verilmiştir. İhtiyaç 2886 yasa kapsamında tekrar tedarik edilecektir.’’

Firari Sevcan'ın ‘Sevcan Turizm ve Otelcilik Şirketi’ adına katıldığı 212 bin yataklık ordu ihalesi geçtiğimiz 16 Eylül'de sonuçlanmıştı. 17 aydır DGM tarafından aranan Sevcan'ın şirketi yatak başına 6-8 milyon liralık birim fiyat ile ihalenin 90 bin adetlik bölümünü kazanmıştı. ‘Teşekkül halinde eroin ihraç etmek’ suçundan 15 Mayıs 1997'de İstanbul DGM'nin hakkında tutuklama kararı çıkardığı Sevcan, Avusturya'da ele geçen 300 kiloluk eroin yüzünden de İnterpol tarafından kırmızı bültenle arınıyordu.

KOMİK AÇIKLAMA

Hikmet Sevcan ise dün Hürriyet'e bir açıklama göndererek, ihaleye girmesini engellemek için ‘‘yatak ihale mafyası’’nın devreye girdiğini öne sürdü. İhalenin 700 milyar değil, 1 trilyon liralık olduğunu açıklayan Sevcan, ‘Türkiye’deki en büyük yatak fabrikası' olduğunu iddia ettiği fabrikasının nerede olduğunu, yine açıklamadı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!