Yatağında rahat uyumak isteyen faizleri indirir

Güncelleme Tarihi:

Yatağında rahat uyumak isteyen faizleri indirir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2007 00:00

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) öncülüğünde verilen gazete ilanlarıyla karşı karşıya kalan Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’ın "Eleştirilere kızsak da dikkate alırız. Gece yorganı çekince, ’bizim yüzümüzden işsiz kalan oldu mu’ diye düşünürüz" demesine, TİM Başkanı Oğuz Satıcı şu yanıtı verdi:

Haberin Devamı

"Başkan artık ihracatı, düşük kuru ve istihdamı da gündemine almış durumda. Sayın Başkan’ın gece yatarken rahat uyumak istediğini açıklamalarından öğrendik. Kim rahat uyumak istiyorsa vicdanını rahatlatmak istiyorsa Türkiye’ye yüksek faizi ödetmez, bununla ilgili tavrını net bir şekilde ortaya koyar."

ŞOK İNDİRİM İSTEMEDİK: "Biz sadece tek başına faizlerde şok indirim istemedik" diyen Satıcı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Burada tavır net ortaya konsun dedik. Arkasında da mutlaka Türkiye’ye yeni yatırımların yapılabilmesi için destek paketlerin hazırlanması, coğrafyanın her köşesinde farklı farklı olsa da büyük yatırımların yapılması ve bunun önünün açılmasını istedik. "

OPERASYON FAİZLERİ ETKİLEMEMELİ: Olası sınır ötesi operasyon sürecinin faiz indirimini etkilememesi gerektiğini savunan Satıcı, "Çünkü Türkiye bölgesinin hem askeri hem siyasi hem de ekonomik gücü. Operasyon, faiz indirimiyle ilişkilendirilmemeli" dedi.

Bize kur-faiz ayarı için

bir kredi makinesi yapın

TİM Başkanı Oğuz Satıcı, Türkiye İnovasyon Konferansı’nın tanıtıldığı toplantıda Akbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Binbaşgil’den "Önümüzdeki dönemde faiz ve kurları bir arada ayarlayacak bir kredi makinesi" yapmasını isteyerek, faiz-kur dengesizliğine yönelik eleştirisini ironik bir uslupla dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!