Yatağan'da yine kirlilik alarmı

Güncelleme Tarihi:

Yatağanda yine kirlilik alarmı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

Yatağan Termik Santrali'nin yarattığı hava kirliliği nedeniyle bugün ilçede yine alarm verildi. Kirlilik rüzgarın etkisiyle öğleden sonra dağılınca sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Üretim kapasitesi düşürülen santralin yeniden tam kapasite çalışmaya başlayacağı açıklandı.

Yatağan Kaymakam Vekili Muhsin Koç, sabah saatlerinde yoğun olan hava kirliliğinin öğleden sonra kontrol altına alındığını belirterek gerekli önlemleri aldıklarını söyledi.

Muğla Valiliği'nce yayınlanan tebliğde ise Yatağan'ın 2 Kasım 2000 tarihinde ''Özel Koruma Bölgesi'' ilan edildiği hatırlatılarak, Hava Kalitesinin Korunması Yönetmeliği'nin 53. maddesinin bölgede uygulanmaya başlandığı duyuruldu.

Tebliğe göre, yönetmelik çerçevesinde Yatağan Sağlık Ocağı'nda bulunan kükürtdioksit ölçüm cihazı ile ölçümler her gün düzenli olarakyapılacak ve kirliliğin artması halinde uyarı planı işletilerek önlemler alınacak.

Termik santralda çevre kirliliğinin toplum sağlığı yönünden tehlike yarattığı hallerde, Valilikçe üniteler derhal devre dışı bırakılarak kirlilik ortadan kalkıncaya kadar günlük ölçüm sonuçları Yatağan Merkez Sağlık Ocağı'ndan düzenli olarak Muğla Valiliği Çevre İl Müdürlüğü'ne gönderilecek, bilgiler günlük ve aylık olarak rapor edilecek.

24 saat denetim yapılacak
Yatağan Termik Santralı İşletme Müdürü Mehmet Hoşoğlu 24 saat denetim yapılacağını belirterek şunları söyledi:
"Öğle saatlerinde değerler aşağıya inmeye başladı. Rüzgarın esmesiyle birlikte tehlike azalıyor. Biz TÜBİTAK ile bir anlaşma yaptık, 6 aylığına 24 saat süreyle ölçüm yapılacak. Dün cihaz monte edildi, önceleri kullandığımız portatif cihazlar sıhhatli değildi. Her dakika, her saniye değer alıyor, hava kalitesini kontrol ediyoruz. Tehlike sınırlarına ulaşınca valilik talimatı ile yük düşerek gerektiğinde de üniteleri devreden çıkarıyoruz."

Çevre Kirliliği Mitingi
Yatağan'da 19 Kasım Pazar günü 'Çevre Kirliliği ve Özelleştirmeye Hayır' mitingi düzenlecek.
Muğla Valisi Lüfi Yiğenoğlu, mitingle ilgili tüm güvenlik tedbirlerinin alındığını belirtirken Miting Tertip Komitesi Başkanı Yasemin Duygulu ise esnaf, köylü ve işçi ile el ele vererek gerçekleştirecekleri mitinge, çevre kirliliği ve özelleştirmeye karşı tüm kuruluşları destek vermeye çağırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!