Yat ustasından, Suudi prense alacak şikáyeti

Güncelleme Tarihi:

Yat ustasından, Suudi prense alacak şikáyeti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2009 00:00

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Sultan Bin Aziz’in yardımcısı ve kayınbiraderi Muhammed Bin Salem Maari’nin lüks yatının bakım ve onarımını yapan Bodrumlu kaptan ve yat imalatçısı Mustafa Tahmaz, yatı teslim etmek için gittiği Cidde’de parasını alamadığı gibi, ölümle tehdit edildiğini ileri sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Bodrum’un Turgutreis Beldesi’nde yaşayan 48 yaşındaki Mustafa Tahmaz, İspanyol bayraklı 38 milyon dolarlık "Don Esteban-2" adlı lüks yatının bakım, onarım ve dekarosyon işlerini 550 bin dolara yapmak için anlaşma yaptı. 250 bin dolar kapora alan Tahmaz, 35 metre uzunluğunda, 7 metre genişliğindeki lüks yatı Turgutreis’deki D-Marin’e getirdi.

38 işçisiyle yaklaşık 10 ay çalışan Tahmaz, yatın baştan aşağı bakımını yapıp, yeniledi. Sözleşmeye göre Kraliyet Ailesi, Bodrum’da teslim almaları gereken yatın Cidde’ye getirilmesini istedi. Bunun üzerine Tahmaz, iki personeliyle Kasım ayında yatı Cidde’ye götürerek teslim etti. Ancak, Maari, geri kalan 300 bin doları ödemedi. Bununla da kalmayan Muhammed Bin Salem Maari, Tahmaz ve 2 personelinin pasaportlarına el koyup, polise şikayet etmekle ve ölümle tehdit etti. Mustafa Tahmaz, bunun üzerine Riyad Büyükelçiliği’ne giderek durumu bildirdi. Elçilik görevlilerinin araya girmesi üzerine pasaportalarını alan Tahmaz ve 2 personeli, Bodrum’a döndü. Tahmaz, yaşadıklarını Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan’ın Ankara Büyükelçiliği ve Bodrum Kaymakamlığı’na bildirip, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Yat ustasından, Suudi prense alacak şikáyeti
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!