Yaşlılardan, çevrecilere anlamlı destek

Güncelleme Tarihi:

Yaşlılardan, çevrecilere anlamlı destek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2010 16:27

BURSA'nın merkez Osmangazi İlçe Belediyesi'nin başlattığı ‘Plastik Poşete Hayır’ kampanyasına destek veren Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'nde kalan 10 yaşlı, bin bez torba dikerek bunları gençlere dağıtacak.

Büyükşehir Belediyesi Huzurevi sakinleri, Osmangazi Belediyesi'nin naylon poşete karşı başlattığı kampanyaya destek vermek için harekete geçti. ‘Plastik Poşete Hayır’ kampanyası ile huzurevinde yaşayan 10 kişinin dikeceği bin bez torba ücretsiz olarak pazar yerlerinde dağıtılacak.

Kampanyanın tanıtımını Huzurevi'nde gerçekleştiren Osmangazi İlçe Belediye Başkanı AK Parti'li Mustafa Dündar, bazı değerlerin kaybettikten sonra kazanmanın zor olduğunu belirterek, doğal olan yok edildikten sonra yapılanın yapay olduğunu kaydetti.

Bursa'nın ‘Yeşil Bursa’ özelliğini kaybettiğini vurgulayan Dündar, “Bursa Tuhafiyeciler Odası'nın ve huzurevi sakinlerinin desteği ile ‘Naylon poşete hayır, bez poşete evet’ diyeceğiz” dedi. Eskiden bez torbalar kullanıldığını hatırlatan Dündar, huzurevi sakinlerinin ürettiği torbalarda tarihe dayanan bir emek ve göz nuru olduğunu söyledi. Huzurevi sakinlerine eşi Sevginaz Dündar'la birlikte karanfil dağıtan Başkan Dündar daha sonra dikiş atölyesini gezdi.
Huzurevi'nde 5 yıldır kaldığını söyleyen 65 yaşındaki Tevfik Yıldız, daha önce bayan terzisi olarak çalıştığını, bu projeyi çok beğendiği için destek verdiğini söyledi. Geçmiş yıllarda kendilerinin de alışverişlerde file ve bez torbalar kullandıklarını vurgulayan 63 yaşındaki Remzi Yeşilova ve 73 yaşındaki Hidayet Öner, proje ile kendilerini meşgul edecek bir uğraş bulduklarını ve gençlerinde diktikleri bu torbaları kullanmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!