Yaşlı kocadan miras intikamı

Güncelleme Tarihi:

Yaşlı kocadan miras intikamı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

84 yaşında ölen Amerikalı milyarder, kendisiyle yatağa girmeyen 38'lik eşine tek cent miras bırakmadı. Genç dul, mirastan pay alabilmek için dava açtı.

Geçen yıl 84 yaşında ölen milyarder işadamı Jack Kent Cooke, 38 yaşındaki eşini 825 milyon dolarlık mirasından mahrum etti. Dul kaldıktan sonra milyonlarca dolara kavuşacağı hayaliyle evlenen Marlene Cooke, mirastan üçte bir pay alacağına ilişkin bir anlaşmaya imza atmıştı. İşte bu imza Marlene'in planlarını altüst etti.

Genç erkeklerle yaşadı

Anlaşmaya göre çiftin karı-koca hayatı yaşaması gerekiyordu. Ancak Marlene Cook, yaşlı adamla bir kez bile olsun yatağa girmemiş ve adı başkalarıyla aşk dedikodularına karışmıştı. Bunun üzerine Virginia Savcılığı, anlaşmayı ihlal ettiği gerekçesiyle Marlene Cooke'nin mirastan mahrum bırakılmasını öngören bir iddianame hazırladı.

Aslan payı vakfa kaldı

Mirasın büyük bölümü, yoksul öğrencilere burs verip sokak çocuklarına barınak sağlayan Jack Kent Cooke Vakfı'na kaldı. Yaşlı adam, oğluyla kızına ve akrabalarına da 10 milyon dolar nakit ve 34 milyon dolar değerinde gayrımenkulü miras bıraktı. Şimdi Marlene Cooke, 825 milyon dolarlık mülkten de payına düşen miktarı istiyor.

Vakıf koruma altında

Ancak kamu yararına faaliyet gösteren bir hayır kurumu olan vakıf Virginia yasalarının koruması altında olduğu için vakfa kalan mirasa dokunulamıyor. Virginia Başsavcısı da, önümüzdeki 20 Nisan'da başlayacak mahkemede, vakfın çıkarlarını sonuna kadar savunacağını açıkladı.

Yatağa girmeyince kaybetti

Kendisinden 46 yaş küçük bir kadınla evlenen 84 yaşındaki milyarder Jack Kent Cooke, miras için ‘‘Yatağa girme’’ şartı koydu. Kocasıyla hiç ilişkiye girmeyen güzel dul Marlene, şimdi anlaşmayı baskı altında imzaladığını iddia ederek mirastan pay istiyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!