Yaşlı karı-koca soba kurbanı

Güncelleme Tarihi:

Yaşlı karı-koca soba kurbanı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2009 16:00

ISPARTA’da, 71 yaşındaki Meryem Yavuz ve 84 yaşındaki Ali Yavuz, torunları 14 yaşındaki Burak Armağan tarafından evlerinde ölü bulundu. Seccade üzerinde bulunan Meryem Yavuz ile koltukta oturur vaziyette bulunan Ali Yavuz’un sobadan sızan gazdan zehirlenerek öldükleri tahmin ediliyor.

KIZI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ - FOTO GALERİ

Sermet Mahallesi'nde müstakil bir evde yaşayan Ali Yavuz ile eşi Meryem Yavuz'un bugün evlerinde cesetlri bulundu. Deidesi ve anneannesinin cesetlerini bulan Burak Armağan, hemen polisi arayarak durumu haber verdi. Olay yerine gelen polis, Meryem ve Ali Yavuz'un şüpheli ölümü üzerine parmak izi ve fotoğraflar aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, Meryem ve Ali Yavuz'un sobadan sızan karbonmonoksit gazından ya da gıda zehirlenmesinden dolayı öldükleri ihtimali üzerinde duruyor.

Aynı mahallede oturan anneannesi Meryem ve dedesi Ali'yi sabah ilk olarak saat 09.30'da ziyaret ettiğini ve uyudukları için geri döndüğünü belirten Burak Armağan, saat 12.30'da tekrar yanlarına gittiğinde ise onları hareketsiz bulduğunu anlattı. Seslenmesine rağmen ikisinden de ses alamayınca polisi aradığını belirten BurakArmağan, “Eve geldiğimde sobanın ağzı açıktı. Uyur gibiydiler. Anneannem, yerde namaz kılıyor şeklinde kalmış, zaten kendisi sık sık tesbih çekerdi, dedem de kanepede oturuyordu” diye konuştu.

KIZI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Olayı öğrenir öğrenmez olay yerine gelen Meryem ve Ali Yavuz'un kızı 30 yaşındaki Hatice Yavuz ise sinir krizleri geçirdi. Yavuz, sabah annesiyle babasının yanlarına geldiğini, evden ayrılırken de sobayı yakıp işe gittiğini anlattı.

Meryem ve Ali Yavuz'un komşularından Ebru Dilek ise, sabah saatlerinde Meryem Yavuz'u gördüğünü ve hatta konuştuklarını söyledi. Ali Yavuz'un ise uzun bir süredir akciğer ve kalp rahatsızlığı bulunduğu, bundan dolayı da 2 gün önce hastaneye gittiği kaydedildi.
Meryem ve Ali Yavuz'un cenazeleri kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi morguna götürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!