Yasin'den 23 gündür İz yok

Güncelleme Tarihi:

Yasinden 23 gündür İz yok
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2016 11:25

Konya'nın Akören ilçesinde evinin önünde oynarken kaybolan 6 yaşındaki Yasin Şahin'in ailesi, evlatlarının "ölü ya da diri bulunmasını" istiyor.

Haberin Devamı

Belkuyu Mahallesi'nde kaybolan küçük Yasin'in bulunması için İlçe Jandarma Komutanlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Çocuğun ailesi ise çalışmalardan bugüne kadar bir sonuç alınamamasının üzüntüsünü yaşıyor. 

Gözyaşları içinde torununun bulunması için yetkililerden yardım isteyen babaanne Akile Şahin (69), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yasin'in kaybolmasının ardından zor günler geçirdiklerini söyledi.

Torununu çok zor şartlarda büyüttüğünü anlatan Şahin, "Henüz 4 aylıkken beyin ameliyatı geçiren Yasin'i, annesi 1,5 yaşındayken terk etti. 3 yaşına kadar çok zor şartlarda büyüttüm. Gecemi, gündüzüme kattım. Gelinim eve döndüğünde 3 yaşındaki Yasin, tanımadığı için bir süre annesine 'yenge' diye hitap etti" diye konuştu.

Haberin Devamı

Torununun hayatta yüzünün gülmediğini dile getiren Şahin, şunları kaydetti:

"Arıyorlar, bulamıyorlar. Sabah namazı kalkıp her tarafta Yasin'i arıyorum. Her gün akşam acaba pencereyi tıklatıp, 'Ebe kapıyı aç' diyecek mi diye yolu gözlüyorum. Bulamadık. O çocuk olmadan dağlara gidemeyiz. Durumumuz ortada. Aş yok, ekmek yok. Sanki yer yarıldı, içine girdi. Çocuğumuz ölü ya da diri bulunsun. 'Kaderimiz' deriz, ağlarız. Şimdi ne yapalım. Çaresiziz. 'Ölmüş' deriz, dağlardan umudumuzu keseriz."

"O  BENSİZ YAPAMAZ"

Baba Yavuz Şahin (37) ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu devletin başında olduğu müddetçe oğlundan bir iz bulunacağına inandığını bildirdi.

Aradıkları yerlerde bir sonuca ulaşamamanın kendilerini çok üzdüğünü ifade eden Şahin, gündüzünün gecesine karıştığını vurguladı.
Çok zor şartlarda büyüttüğü evladının hayaliyle teselli bulduğunu belirten Şahin, şöyle konuştu:

"Bir an önce ölüsünden ya da dirisinden haber bekliyoruz. Yaşarken ölmek buymuş. Bir kuru ekmeğim olsaydı da oğlum yanımda olsaydı. 23 gün, 23 yıl gibi geldi. O bensiz yapamaz. Oğlumu götürende hiç vicdan, Allah korkusu yok mu? Bu nasıl insanlık, vicdanlık. Kendim için değil, çocuğum için yardım istiyorum. Kim bilir 23 gündür o çocuk ne çekti. Babası yanında olmadan o çocuk ne yapacak? Allah'ın imtihanına sabrediyoruz. Sürekli dua ediyorum."

Haberin Devamı

Akören ilçesinde son olarak 4 Nisan Pazartesi günü evinin önünde oynarken görülen 6 yaşındaki Yasin Şahin'den haber alamayan ailesi, jandarma ekiplerine kayıp başvurusunda bulunmuş, bunun üzerine çocuğun bulunması için aynı gün bölgede arama çalışmaları başlatılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!