Yaşı kadar suçu var

Güncelleme Tarihi:

Yaşı kadar suçu var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2007 17:07

Adana’da bir evden çaldığı 2 bin 50 YTL ile ele geçen 11 yaşındaki K.Ç., karakoldan elini kolunu sallayarak çıkıp gitti.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Mahallesi 24 sokakta evlerin kapılarını açmaya çalışan bir kızdan şüphelenen çevre sakinleri, 155’i arayarak durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen Asayiş ve Çocuk Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, küçük kızı bir evin kapısını açmaya çalışırken yakaladı. Üzerinde içinde 2 bin 50 YTL bulunan zarfla ele geçen küçük kızı ekip otosuna bindirip, kısa bir görüşme yapan polis, bu paranın oto alım satım işleri yapan 38 yaşındaki Mustafa Tutucu’nun evinden çalındığını belirledi. 12 yaşını doldurmadığı için adli işlem yapılamayıp, gözaltına alınamayan K.Ç., cumhuriyet savcısının talimatıyla Köprübaşı Polis Merkezi Amirliği’ne çağrılan babası Tuncay Ç.’ye teslim edildi. K.’nin daha önce yine hırsızlık suçundan 10 kez yakalanıp, tutanakla serbest bırakıldığı belirlendi.
Kızını teslim almak için geldiği karakolda ifadesi alınan ve tekrarında kendisine ceza verileceği uyarısı yapılan Tuncay Ç.’nin, K.’nin hırsızlık yaptığından haberi olmadığını belirterek, “Sabah erkenden amcası bize gelmişti. Yeğeniyle gezmek istediğini söyledi. Biz de nereye gittiklerini sormadan izin verdik. Hırsızlık yaptığından haberim yoktu” dedi.

Haberin Devamı

Polislerin eve gelmesiyle parasının çalındığını öğrenen Mustafa Tutucu, olay karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. K.Ç.’nin büyük bir cesaret örneği sergilediğini belirten Tutucu, “Gece eve geç gelmiştim, biraz da alkollüydüm. Parayı zarfın içinde çekmeceye bıraktım. Sabah eşim işe gitmişti, çocuklar da yatıyordu, uyandırmayıp, bir arkadaşın yanına çay içmeye gittim. Bu sırada oğlum uyanmış, kapıyı kilitlemeden ekmek almak için çıkmış. Kız da gelip parayı çekmeceden alıp gitmiş olmalı” diye konuştu.

YASA NE DİYOR?
Türk Ceza Kanunu’nun 31’inci maddesinde, “Fiili işlediği sırada 12 yaşını doldurmamış olan çocukların ceza sorumluluğu yoktur. Bu kişiler hakkında, ceza kovuşturması yapılamaz; ancak, çocuklara özgü güvenlik tedbirleri uygulanabilir” deniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!