Yaşı 11 hedefi 13 milyon dolar

Güncelleme Tarihi:

Yaşı 11 hedefi 13 milyon dolar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2011 16:30

Afrika'nın doğusunda yaşanan kuraklık sebebiyle uluslararası yardım örgütlerinin düzenlediği bağış kampanyalarından etkilenen 11 yaşındaki Ganalı Andrew Adansi-Bonnah, okulunun tatil olmasını fırsat bilerek 13 milyon dolar toplamak için kolları sıvadı.

Haberin Devamı

UNICEF ve BM'nin Dünya Yiyecek Programı'na (WFP) danıştıktan sonra, Gana'nın başkenti Accra (Akra)da 1 Ağustos'tan beri kapı kapı dolaşan Andrew, şimdiye kadar 6 bin 500 dolar toplamayı başardı.

Televizyon ekranında gördüğü iskelete dönüşmüş Somalili bebek bedenlerinden çok etkilendiği için kampanyasına "Somalili çocukları açlıktan kurtarın" adını veren çocuk yaştaki gönüllünin ilk bağışçısı da, 500 dolarlık maaşının tümünü veren babası oldu.

"Gana'da aç insanlar var, ama durumları Somali'dekilerinki kadar çaresiz değil" diyen Andrew'un bu duyarlı tutumu naif bir girişim olmanın çok ötesine geçmiş durumda. Küçük eylemci, televizyonlarda konuşuyor, röportajlar veriyor ve sesini daha da çok duyurmak için bir şov programı gerçekleştirmenin hayalini kuruyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!