Yasemince...

Güncelleme Tarihi:

Yasemince...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 1997 00:00

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Eğitim sorunları ve Merkür

Merkür, idarecisi olduğu Başak Burcu'nda geri gitmeye devam ediyor. Daha önceki yazılarımda belirtmiş olduğum Merkür'ün idare ettiği konulardaki karışıklıklar da sürüyor.

Özellikle eğitim alanındaki kararların uygulanmasına ve kararsızlıkların yaşanmasına neden olan Merkür'ün bu hareketi, aynı zamanda yazışmalar, evraklar, faturalar ve iletişim araçlarıyla ilgili sorunların çıkmasına da neden oluyor.

Örneğin, geçen gün telefonla şikayetini dile getiren Dr. Mustafa Arseven, torununun "Sınav sonuçlarını alamaması" yüzünden yaşadığı sıkıntısını iletirken, Merkür'ün hala geri gidiyor olduğunu hatırladım.

Bu ayın onuna kadar devam edecek olan Merkür'ün geri gidiş hareketi elbette bu tip sıkıntılara neden olacaktı. Ve Arseven sözlerine şöyle devam ediyordu;

Teknolojinin geliştiği, her alanda bilgisayarların kullanıldığı çağımızda sınav sonuçlarının nasıl olup da bu kadar geciktiğini anlayamıyorum. Öğrendiğime göre sadece benim torunum değil daha 500 kişinin sınav sonuçları ellerine ulaşmamış. Üstelik kayıtların başladığı şu günlerde böyle bir ihmali aklım almıyor.

Aklımızın alamadığı daha neler var neler... Ya sekiz yıllık eğitim için verilen mücadeleye ne buyurulur? Kararların çıkması bir dert, uygulanması başka bir dert.

Ve bütün bunların olabileceğine ilişkin daha önce yazmış olduğum ayrıntılı Merkür yazılarını hatırladım. Merkür geri gitmeye başladığı sıralarda eğitimle ilgili karışıklıklar da başladı ve bunlar hala devam ediyor. Tabii Merkür de geri gitmeye devam ediyor.

Üstelik şu sıralarda geri gitmekte olan Merkür'ün Pluton ile arasında meydana gelen sert açı, etkiyi daha da kuvvetli hale getiriyor. Yani meydana gelebilecek karışıklıklar aynı zamanda köklü ve büyük değişimleri de beraberinde getirecek.

Hizmet alanında alınacak kararların uygulanması aşamasında ortaya çıkan karışıklıkların beraberinde köklü değişiklikler de meydana gelecek. Tabii hizmet sektörü denildiği zaman ilk akla gelen eğitimin yanısıra hastahaneler de devreye giriyor.

Özellikle hastanelerin mevcut sistemi ve bunların uygulayıcıları üzerinde de karışıklıklar rüzgarının eseceğini belirtmek gerekiyor. Beklenen kararların uygulanmasından tutun da yanlışlıklar ve yanlış anlaşılmaların yaratabileceği sorunlara kadar çeşitli sıkıntılı durumlar ortaya çıkabilir. Ve bunların sonucunda önemli ve köklü değişiklikler meydana gelebilir.

Sorunlar ve karışıklıklar olmadan bir değişimin meydana geldiği pek bilinir bir durum değildir. Genellikle insanlar, içinde bulundukları koşullardan memnun olmadıkları zaman değişimi yaratan karışıklıkları oluşturmaya başlarlar.

Önce değişim rüzgarları esmeye başlar. Bu rüzgarların oluşturduğu kargaşa en üst noktaya çıkıncaya kadar devam eder. Ve bu sırada bazı temel unsurları değiştirmeye başlar. Değişim tamamlandıktan sonra rügarın dindiği görülür.

Şu sıralarda Merkür'ün estirdiği zihinsel ve hizmet sektöründeki rüzgarlar giderek daha da şiddetlenecek. Çünkü, bu rüzgarı, son derece güçlü bir enerji olan pluton besliyor. Merkür'ün kitle üzerindeki etkileri böyle...

Kişiler üzerindeki etkileri ise, öncelikle Başak'lar üzerinde görülüyor. Başak'lar için kararların ertelenmesi, uygulamak istedikleri konuların gecikmesi ve bunların yaratacağı baskı yüzünden duyular sıkıntılar önde geliyor. Özellikle zihinsel faaliyetlerde ortaya çıkan karmaşa ve karışıklıklar şeklinde adlandırılacak bu durumun nedenleri çok çeşitli olabilir.

Evle ilgili sorunlardan kaynaklanabileceği gibi, yakın akraba ilişkileri, arkadaşlarla ortaya çıkan iletişim kopuklukları ve yanlış anlamalardan doğan anlaşmazlıklar, karışıkları doğuran temel etkiler. Bunların dışında Pluton'un yarattığı zorlayıcı enerjinin baskısıyla yaşanabilecek köklü değişikliklerin başlaması... Kaybolan evraklar, hatalı faturalar ve yazılı anlaşmalardan doğabilecek sorunlar...

Bu dönem özellikle Başak'lar için yeni girişimlerde bulunurken en fazla tedbir alınması gereken dönem. Hatta mümkünse, yeni girişimleri ayın onuna kadar ertelemek ve karar vermek için bugünü beklemek çok daha hayırlı olacaktır.

Başak'lar kadar Balık'lar da benzer konularda tedbirli davranmalı ve yeni atılımlarını ayın onuna sarkıtmaları yararlı olur. Zaten meydana gelebilecek karışıklıklar nedeniyle çok isteseniz bile geciktirmek durumunda kalabilirsiniz.

Tabii bu etkiler Başak ve Balık'ların sadece ilk derecelerde doğanları etkilediğini de hatırlatmakta yarar var. Yani, 24-29 Ağustos günleri ile 19-25 Şubat günleri arasında doğanlar, gökyüzünden en fazla etkilenecek olanlar.

İkizler ve Yay'ları da bu arada unutmamak gerekiyor. Üstelik Pluton enerjisinin en kuvvetli biçimde kendini gösterdiği bu burçların mensupları da Başak'ların yaşayabileceği türden zihinsel karışıklıklar içine girecekler. Kuruntular ve bunların neden olduğu olaylar karşısında sıkıntılar duyabilecekler. Özellikle 22-29 Mayıs günleri ile 23-29 Kasım günleri doğanların köklü değişimler içinde bulunduklarını da belirtmem gerekiyor.

Tabii bu arada Ay veya Yükselen Burcu Başak, Balık, İkizler ve Yay olanlar da gökyüzünün bu konumundan nasiplerini alacaklar.

İçinde bulunduğunuz koşullar ne olursa olsun karamsar duygulardan uzak durmayı başarabilir ve olumlu beklentiler içine girerek, köklü değişimi istediğiniz yönde gerçekleştirebilirsiniz, diyorum, Yasemin'ce...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!