'Yaşasın Filistin, Filistin Yaşasın' kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Yaşasın Filistin, Filistin Yaşasın kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2006 12:03

Halkevleri Genel Başkanı Abdullah Aydın, düzenleyecekleri “Yaşasın Filistin, Filistin Yaşasın” kampanyası kapsamında toplanacak ilaç, çocuk maması ve kuru gıdayı Filistin ve Lübnan'a ulaştıracaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Abdullah Aydın, Mülkiyeliler Birliği bahçesinde, bazı sivil toplum kuruluşları ile sendikaların temsilcilerinin de katılımıyla basın toplantısı düzenledi.

Filistin ve Lübnan'da insanlığın yok edildiğini belirten Aydın, ”Savaş, Filistinli çocukları ve anneleri sadece evsiz barksız, yersiz yurtsuz bırakmakla kalmıyor. Ne zaman, nerede düşeceği belli olmayan bombaların altında ölümü bekleyen halk, bir lokma ekmekten yoksun, ilaçsız, susuz en temel ihtiyaç maddelerine hasret yaşamaya ve direnmeye çalışıyor” dedi.

Filistin ve Lübnan halklarının mücadelesini desteklemek amacıyla ”Yaşasın Filistin, Filistin Yaşasın” kampanyası başlattıklarını belirten Aydın, bu kampanya kapsamında, ilaç, çocuk maması ve kuru gıda toplayarak Filistin ve Lübnan'a ulaştıracaklarını bildirdi. Aydın, “Kampanya boyunca on binlerce bildiri dağıtılacak, afişlerle halk kampanyaya katılmaya çağırılacak, kent merkezlerinde ve mahallelerde değişik kitle etkinlikleri gerçekleştirilecek. Halk yürüyüşleri ve film gösterileri ile kampanyamızın zeminini genişletmeye çalışacağız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!