Yaşar Okuyan’dan Baykal’a tam destek

Güncelleme Tarihi:

Yaşar Okuyan’dan Baykal’a tam destek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2007 09:13

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a yönelik istifa çağrılarına en sert tepki seçimlerden önce CHP’ye katılma kararı alan Yaşar Okuyan’dan geldi. Okuyan, Baykal’a, “Allah’tan Baykal’a intihar et demiyorlar. Bu ne had bilmezliktir. Siyaseti bırak diyorlar, ne demek bu” sözleriyle destek verdi.

Yaşar Okuyan, seçim sonuçlarına ilişkin ilk değerlendirmesini  yaptı. Her iki vatandaştan birinin AKP’ye oy verdiğinin ortaya çıktığına dikkat çeken Okuyan, sonuçların çok iyi tahlil edilmesi gerektiğini söyledi. Okuyan, “Hangi faktörler öne çıkmış olursa olsun sonuç itibariyle sokaktaki iki insandan birisi AKP’ye oy verdi. Bu AKP açısından çok önemli bir başarı. Onları kutlamak lazım” dedi.

Okuyan, AKP’nin yüzde 46.7 oy almasının muhalefetin öne sürdüğü iddiaları çürütmediğine işaret eden Okuyan, şunları söyledi:

“Ben bu yükselişi, geçmişten başlayan istikrarlı ve akıllı çalışma yöntemine bağlıyorum. Sadece Ankara Büyükşehir Belediyesi 268 bin kişiye erzak dağıtıyor. Bunları sadece seçim sırasında yapmıyorlar. Eğitim, kültür ve ekonomik düzeyde belli bir çizginin altında olan insanlar bu yardımları günlük değerlendirir. Yoksul vatandaş bunu rüşvet olarak görmez. Biz bunları görüyorduk ama boyutlarının etkisinin bu noktalarda olacağını düşünmemiştim.”

Okuyan, Türkiye’nin geleceği ile ilgili kendileri gibi düşünün pek çok insanın da bu seçimlerde AKP’ye oy verdiğini ve bunu gizlediğinin ortaya çıktığını ifade etti.



“SORUN BAYKAL DEĞİL”



Okuyan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a yönelik istifa çağrılırını da eleştirdi. Meselenin Baykal’a indirgenemeyeceğinin altını çizen Okuyan, “Bu topyekün bir ekip meselesidir” diye konuştu. Okuyan, Baykal’ın istifasını isteyen ve öncülüğünü Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün çektiği muhaliflere de sert çıktı. Okuyan şöyle dedi:

“Allah’tan Baykal’a 'intihar et' demiyorlar. Bu ne had bilmezliktir. Siyaseti bırak diyorlar, ne demek bu? 1 Mart tezkeresinin intikamı mı alınıyor. CHP, PKK’nın liderini af projesi karşısına dikildiği için mi isteniyor istifa? Bu işin arkasında bir ABD projesi var mıdır? İnsanın aklına bu sorular geliyor. Bu sadece Baykal’a yönelik değil. Baykal’la birlikte CHP’yi tasfiye amacı taşıyor. Yüzde 47 ile yenilenmiş olan iktidar Atatürk’ün partisini kendi içinde kavgalı hale getirmeye çalışıyor.

Bugün hem Atatürk’ün kurduğu parti CHP’ye hem de onun Genel Başkanı Baykal’a sahip çıkma günü. Baykal’ı ve CHP’yi tavsiye ettiniz mi ön açılır, surda gedik tamamen açılmış olur. Bu proje CHP’den sonra MHP’ye sıçrayabilir. MHP içerden karıştırılmaya çalışılır. Benim kanaatim bu senaryo bir ABD projesi. Buna duyarlı ve dikkatli olmamız lazım."










Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!