Yaşamınızı kolaylaştıracak cep servisleri

Güncelleme Tarihi:

Yaşamınızı kolaylaştıracak cep servisleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2008 00:00

Cep telefonunuzla evinizdeki fırını kontrol edebilir hastaneden randevu alabilir trafik durumuna bakabilirsiniz.

CEPTETEB

Mobil bankacılık alanında son dönemde yaptığı yatırımlarla atağa geçen Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB), tüm mobil bankacılık hizmetlerini bir araya getirdiği CEPTETEB, bankacılık işlemlerinin her an, her yerden, cep telefonu ile hızlı bir şekilde yapılmasına olanak veriyor. CEPTETEB Ğ WAP Bankacılığı hizmetinden yararlanmak için cep telefonundan wap.teb.com.tr adresine girmek yeterli olurken detaylı bilgi ise teb.com.tr adresinde yer alıyor.

Evdeki kalorifere cepten ayar

Vodafone’un verdiği uzaktan ölçüm hizmeti, kurumlara mekandan bağımsız olarak GPRS üzerinden kurumun sunucusuna ulaşma, sistemle ilgili çeşitli bilgileri görme ve sisteme müdahale etme imkanı sunuyor. Sistem gündelik işlerde örneğin konutlardaki sıcaklığı kontrol etmek için de kullanılabiliyor. Vodafone’un uzaktan ölçüm sistemi evdeki veya işyerindeki cihazdan uzaktan rapor talep etme, alarm ve uyarıların kısa mesaj yoluyla anında iletilmesi özelliklerine sahip. Bu servis sayesinde nem, zaman, sıcaklık, mesafe, tank seviyesi, akış, ses, basınç, enerji gibi değerler izlenebiliyor.

İstanbul Mobil

Dünyanın ilk mobil şehir portalı uygulaması olan İBB Mobil, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından sunulan bir servis. Uygulama ile İBB’nin 40’tan fazla hizmetine mobil cihazlarla 7 gün 24 saat ulaşılabiliyor. İBB’nin İnternet sitesinde yer alan trafik kameralarının da görüntülenebildiği İBB Mobil, en yakın eczaneleri harita üzerinde de gösterebilirken; sebze-meyve ve balık fiyatları, hava durumu, İstanbul’daki kültürel ve sanatsal etkinlikler ve belediyeyle ilgili gibi birçok bilgiye erişimi mobil hale getiriyor. Uygulamayla İETT ve İDO seferleri hakkında bilgi alınabiliyor; İGDAŞ ve İSKİ borç sorgulaması yapılabiliyor. Uygulamayı kullanmak için, bütün operatörlerde "Mobil" yazıp 1530’a kısa mesaj göndermek yeterli.

Hastane cepte

Vodafone’un Mobil Sağlık Servisleri kapsamında yer alan Cep Hastane uygulaması, hastaların, sisteme dahil hastanelerden kısa mesaj ile kolayca randevu almalarını sağlıyor. Hastalar, cep telefonlarına bu sisteme dahil olan ve randevu almak istedikleri hastanenin kodunu, TC Kimlik Numarasını, randevu almak istediği bölümün kısa adını bir boşluk bırakıp yazarak 3443'e kısa mesaj olarak gönderip kolayca randevu alabiliyorlar. İstek bildirildikten birkaç dakika sonra hastaneden randevu günü ve saatini içeren bir cevap mesajı geliyor.

Matriks Mobile

Matriks’inÊJava destekli mobil cihazlar için ürettiği veri izleme programı Matriks Mobile; finansal verilerin gerçek zamanlı olarak izlenmesine olanak veren bir uygulama. Matriks Mobile ile İMKB verilerini, serbest piyasa döviz fiyatlarını, güncel finansal haberleri, yurtdışı döviz spot ve parite fiyatlarını, Eurobond verilerini izlemek mümkün. Yazılım ile anlaşmalı aracı kurumlardaki anlık portföye ulaşarak hisse senedi işlemi yapılabiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!