Yaşamak için 3 yıl bekledi

Güncelleme Tarihi:

Yaşamak için 3 yıl bekledi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2012 21:55

Dünyaya kalp hastası olarak geldi Alime. 3 kez ameliyat oldu, 4’üncüsü de şarttı. 3 yıl geçti, bir türlü ameliyat sırası gelmedi. Geçen süreye 7 yaşındaki Alime’nin kalbi daha fazla dayanamadı.

Haberin Devamı

DOĞUŞTAN kalp damarlarında tıkanıklık bulunan Alime Cengiz, doğduğu günün ertesinde İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ameliyata alındı. Alime’ye 10 aylıkken 2, 4 yaşındayken de 3’üncü kalp ameliyatı yapıldı. Ancak bu müdahaleler yeterli olmayınca, doktorlar 2009’da yeni bir ameliyata karar verdi.

17’nci sıradaydı

Alime’nin adı ameliyat bekleyen 17’nci hasta olarak sıraya yazıldı. Fakat Alime, 30 Temmuz 2012’de sıra henüz gelmeden yaşamını yitirdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan baba Ramazan Cengiz, Kalp ve Damar Cerrahisi Polikliniği’ndeki doktor, hemşire ve çalışanlardan şikâyetçi oldu.
Baba Cengiz, dilekçesinde ameliyat listesinin hastane görevlileri tarafından doğru düzgün tutulmadığını, ameliyat için tutulan listeye uyulmadığını, çocuğunun ameliyatının yapılmamasının veya başka hastaneye sevkinin yapılmamasında ihmal olduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

Listeye uyulmuyor

Kızının ölümünden 6 ay önce Çapa’ya giderek doktorla görüştüğünü belirten Baba Cengiz dilekçesinde, “Kızımı ameliyat olması için sevk eden doktor ile görüştüm. Doktor, ameliyathaneden sorumlu doktoru arayarak, yatış işlemi gerçekleşmiyorsa çocuğun sevkinin başka bir hastaneye verilmesini istedi. Bunun üzerine tekrar beklemeye başladık. Sorumlular cezalandırılsın” ifadelerini kullandı. Anne Naciye Cengiz, “3 sene boyunca hep aramalarını, hep o sırayı bekledim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!