Yasak zararlı

Güncelleme Tarihi:

Yasak zararlı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2012 00:00

AK Parti Milletvekili Nursuna Memecan, “Mevcut durum iyiydi, kürtajı yasaklamak çok büyük zarar getirir” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti Sivas Milletvekili Nursuna Memecan, yasak hazırlığı yapılan kürtaj için şu değerlendirmelerde bulundu: “Kürtaj da sezaryen da kadın için eziyet. Karar verilmesi çok zor bir şey. Durup dururken kadın gidip de oramı buramı kestireyim demez, bir de bir sürü negatif sonuçları olabilecek bir şey.”

Böyle iyiydi 

“Mevcut durum iyiydi. Ama bu konularda bir artış varsa, normal doğumun faydaları, kürtajın sebepleri, sonuçları konusunda toplumu bilinçlendirip aydınlatalım.”

Yeraltına iner

“Ben yasağın hiçbir zaman fayda getireceğini düşünmüyorum, hele böyle komple yasağın fayda değil çok büyük zarar getireceğini de düşünüyorum. Yasaklandıkça ortadan kalkmıyor, yeraltına, ehil olmayan ellere iniyor, kadına bir kat daha zorluk getirilmiş olunuyor. Hayatını tehlikeye atıyor.”

Haberin Devamı

Prezervatif atan kadınlar

SAĞLIK Bakanlığı’nın Ankara Sıhhiye’deki binasının önündeki demir parmaklıklara kendilerini zincirleyen 4 SDP’li kadın “Kürtaj Haktır” pankartı açarak hükümet aleyhine sloganlar atınca göz-altına alındı. Arkadaşlarının gözaltına alınmasını protesto etmek isteyen 30 kadın, AK Parti Ankara İl Başkanlığı’nın önüne yürüdü. Kadınlar yanlarında getirdikleri içi su dolu renkli prezervatifleri Çevik Kuvvet polisine fırlattı.

Diyanet: Dini bir mesele

DİYANET İşleri Başkanlığı, Başkan Mehmet Görmez’in kürtaj ile ilgili açıklamalarına yönelik tepkilere, “Özü itibariyle dini olan bir meselede, meselenin politik, ekonomik, sosyal, bilimsel, hukuki, psikolojik ilgisi var diye Diyanet’in görüş beyan etmemesini beklemek hatta istemek haksızlıktır” karşılığını verdi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da “Gündelik tartışmalarda Diyanet taraf değildir. Eski fetvaları paylaştı. Yeni bir fetva vermedi” dedi.

Bu akşam kadınlar kürtaja karşı eylemde

KADINLAR bu akşam Türkiye’nin her yerinde bir araya gelerek, “Kürtaj haktır, karar kadınların” diyecek. Tertip komitesi, illere göre eylem planlarını şöyle açıkladı: ? İstanbul: Galatasaray Meydanı’nda 20.00- 23.00 arası oturma eylemi ? Adana: 19.30’da 5 Ocak Meydanı’nda buluşma ve İnönü Parkına yürüyüş, orada 23.00’e kadar oturma eylemi ? İzmir: 19.00’da Fuar Lozan kapısında buluşma ? Çanakkale: 19.00- 19.45 arası Salı Pazarı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüş, 24.00’e kadar orada oturma eylemi ? Antalya: 19.30- 20.30 arası, Attalos’ta oturma eylemi ? Sinop: 19.30’da KESK Lokali’nde buluşma, Uğur Mumcu Meydanı’na yürüyüş, 20.00- 21.30 arası oturma eylemi.

Haberin Devamı

Ergin  medyayı suçladı

DHA

İNSAN Hakları Standartlarının Etkili Uygulaması Bağlamında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele başlıklı Uluslararası Sempozyum İstanbul Bakırköy’de bir otelde yapıldı. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Adalet Bakanı Sadullah Ergin kadına yönelik şiddet haberlerinden ötürü medyaya yüklendi. Ergin, “Bu alana gösterilen aşırı ilgi, kadının ikinci kez mağdur edilmesi sonucunu doğurmakta, medyada sıklıkla görünürlük, beraberinde meşrulaştırma tartışmalarını getirmektedir” diye konuştu.

Kadını ve erkeği eşitleyen toplum

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “Güçlü toplum kadını ve erkeği eşitleyen, kadına ve erkeğe fırsat eşitliği koyan, kalkınmada kadını ve erkeği merkeze alan bir anlayışı koymadan olmaz” dedi.

Haberin Devamı

Kadın örgütleri kızgın

241 örgütlü Şiddete Son Platformu ise kürtaj yasağı girişimleri geri çekilene kadar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile işbirliğini sonlandıracaklarını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!