Yasak kalktı

Güncelleme Tarihi:

Yasak kalktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2015 08:19

YARGITAY 16’NCI Ceza Dairesi, 21 Nisan 2016’da açıklayacağı Ergenekon Davası’nın temyiz kararı öncesinde dün eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ dahil talep eden tüm sanıklar yönünden yurtdışına çıkış yasaklarını kaldırdı

Haberin Devamı

Bu sanıklar arasında, ofisinde Ergenekon’da pek çok suçlamaya konu olan 51 No’lu DVD bulunan emekli Albay Levent Göktaş, Fetullah Gülen hakkındaki, “Protestan Kuran” adlı kitabın yazarı Muammer Karabulut da var. Ergenekon davasında yurtdışına çıkış yasağı olan sanık kalmadı.

Sanık avukatlarından Hüseyin Ersöz, müvekkilleri Mustafa Levent Göktaş, Mehmet Ali Çelebi, Birol Başaran, Hüseyin Vural Vural olmak üzere tüm sanıkların yurtdışı çıkış yasağının kaldırıldığını belirterek, Hürriyet’e, “Bu kararla Ergenekon’da yurtdışına çıkış yasağı olan hiç sanık kalmadı. Yargıtay’ın yurtdışına çıkış yasağını talep eden tüm sanıklar yönünden kaldırılmasını karar vermesi davanın esasına ilişkin bir inceleme yapacağı şeklinde yorumlanabilir ve çok önemli” dedi.

Haberin Devamı

Ergenekon Davası’nın temyiz sürecinde bazı sanıklar dilekçe ile bazıları da 6 Ekim’de başlayan ve 28 Ekim’de sona eren temyiz duruşmaları sırasında yurtdışı çıkış yasaklarının kaldırılmasını talep etmişti.

GEÇ VERİLMİŞ BİR KARAR

2008 yılında özel yetkili mahkemenin koyduğu yasağın 7 yıl sonra kaldırılmasını “Geç verilmiş bir karar” olarak değerlendiren Muammer Karabulut Hürriyet’e, “Ben Türkiye adına Macaristan ve Meksika’da barış konuşmaya gidecektim. İki konferansa da katılamadım. Ama ilk yurtdışı gezim Kazakistan’daki Noel Baba Barış Köyü’nün açılışına katılmak olacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!