Yasak ilişkiden doğan bebeğini öldüren anne tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Yasak ilişkiden doğan bebeğini öldüren anne tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2007 14:37

DENİZLİ'nin Acıpayam İlçesi'nde, evlilik dışı ilişki sonucu dünyaya gelen bir günlük bebeğini boğarak öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan anne 16 yaşındaki Ö.B., suçunu itiraf edince, tutuklandı.

Haberin Devamı

Suçatı Köyü'nde oturan Yeşilyuva Lisesi ikinci sınıf öğrencisi Ö.B., yasak ilişki yaşadığı ileri sürülen kahve işletmecisi 25 yaşındaki M.Ş.'den hamile kaldı. Hamileliğini dokuz ay boyunca ailesinden ve çevresinden gizlemeyi başaran Ö.B., Acıpayam Devlet Hastanesi'nde, geçen pazar günü saat 19.00 sıralarında erkek bebek dünyaya getirdi. Doktorlar, Ö.B.'nin ailesini ve jandarmayı arayarak, olayı bildirdi. Bebeğiyle birlikte hastaneden taburcu olan Ö.B., Suçatı Köyü'ndeki evine döndü.

Önceki gün sabah saatlerinde Ö.B.'nin babası 41 yaşındaki R.B., Suçatı Köyü Muhtarı Alaattin Dinçer'i arayarak, torununun uykudayken öldüğünü söyledi. Muhtar Dinçer, olayı jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, bebeğin annesi Ö.B., babası olduğu ileri sürülen M.Ş. ve dedesi R.B.'yi gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Bebeğin cesedi, olay yerinde jandarmanın yaptığı incelemenin ardından otopsi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Ölüm nedeni belirlenemeyince, bebeğin cesedi ileri tetkik için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Burada yapılan otopside, bebeğin boğularak öldürüldüğü saptandı.
Bebeğin, gözaltına alınan annesi Ö.B., babası olduğu ileri sürülen M.Ş. ve dedesi R.B., işlemlerinin ardından dün akşam saatlerinde Acıpayam Adliyesi'ne sevk edildi. İfadesinde suçunu itiraf eden küçük anne Ö.B., tutuklandı. M.Ş. ve R.B. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bebeğin babası olduğunu kabul etmeyen M.Ş.'den DNA testi için doku ve kan örnekleri alınacağı kaydedilirken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!