Yasak ava 11 bin TL ceza

Güncelleme Tarihi:

Yasak ava 11 bin TL ceza
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2012 00:00

Sivas’ın Divriği ilçesinde rutin yol kontrolü yapan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ilçe girişinde Hasan Y.’nin kullandığı aracı durdurdu.

Bu kişinin hareketlerinden şüphelenen jandarma otomobilde arama yaptı. Otomobilde bir poşet içerisinde vurulmuş, temizlenmiş ve dondurulmuş halde 31 adet kınalı keklik bulundu. Bunun üzerine Jandarma ekipleri avcılık belgesi olmayan Hasan Y.’yi gözaltına alarak durumu Orman Müdürlüğü’ne bildirdi. Olay yerine giden ekipler, kekliklere el koydu. Orman Müdürü Selami Şahinbay, “Yaptığımız incelemede vurulan 31 kekliğin cinslerinin kınalı keklik olduğunu ve vuran kişinin ise avcılık belgesinin olmadığını öğrendik. Avlanma zamanı dışında avlandığı ve limit aşımı yaptığını tespit ettik. Keklik başına 350 lira olmak üzere toplamda 10 bin 750 lira para cezası kestik. Bunun dışında avcılık belgesi olmaması ve usulsüz zamanda avlanması nedeniyle kendisine yaklaşık bin lira da idari para cezası olmak üzere toplam 11 bin 750 lira ceza kestik” dedi. Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan Hasan Y. ise ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
Aç hayvanlara yem
Muş Avcılar, Atıcılar ve Spor Kulübü üyeleri, Hasköy ilçesinde aç kalan hayvanlar için yem bıraktı. Kulüp Başkanı Haldun Bayraktar ve Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Yıldız, Elmabulak köyü kırsalında önce kar temizliği yaptı, ardından keklik ve benzeri kuşlar, tavşanlar için birçok noktaya yem bıraktı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!