YAŞ yarın toplanıyor

Güncelleme Tarihi:

YAŞ yarın toplanıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2007 10:15

Yüksek Askeri Şura, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) terfi sırasında bulunan albay, general ve amirallerin bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ile gündemdeki diğer konuları değerlendirmek üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yarın toplanacak.

Haberin Devamı

Yüksek Askeri Şura'nın Ağustos ayı olağan toplantısı, 4 Ağustos Cumartesi günü sona erecek. Toplantı, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki Çakmak Salonu'nda yapılacak.

Toplantıya, Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Remzi Tuncel, İkinci Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, Üçüncü Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral Atila Işık, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Donanma Komutanı Oramiral Muzaffer Metin Ataç, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Orhan Yöney katılacak.

Haberin Devamı

Şura üyeleri, yarın öğle saatlerinde Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında Anıtkabir'i de ziyaret edecek.

Yüksek Askeri Şura toplantısında, terfi sırasında bulunan albay, general ve amirallerin bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ele alınacak.

Disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ayrılacak personelin durumları da toplantıda değerlendirilecek.
Şurada, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni ilgilendiren diğer konular da görüşülecek.

Yüksek Askeri Şura olağan toplantısı, 4 Ağustos Cumartesi günü sona erecek. Şurada alınan kararlar, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in onayına sunulduktan sonra kamuoyuna açıklanacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!