YARSAV’da seçim sürprizi

Güncelleme Tarihi:

YARSAV’da seçim sürprizi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2009 00:00

Kendisi gibi meslekten ihracı istenen Sincan 1. Ağır Ceza Hakimi Osman Kaçmaz’ın da katıldığı dünkü 2. Olağan Genel Kurul’da konuşan YARSAV Başkanı Eminağaoğlu, yargının büyük bir baskı altında olduğunu belirterek, “Tablo vahim” dedi.

Haberin Devamı

YARSAV'DAKİ SEÇİMDEN KARELER

“Teknik takibe alınan başsavcılar görevde olduklarına göre sistemde bir terslik var” diyen Eminağaoğlu, siyasi iradenin şimdi de HSYK’ya müdahalenin yollarını aradığını iddia etti.

YARGIÇLAR ve Savcılar Birliği’nin (YARSAV) dün Ankara’da yapılan 2. Olağan Kongresi’nde meslekten ihracı istenen Ömer Faruk Eminağaoğlu, liste dışı kaldı. Seçimlerin yanısıra Genel Kurul’da YARSAV’ın ismi Türkiye Yargıçlar ve Savcılar Birliği olarak değiştirildi.
Bin 213 delegeli YARSAV’ın 7 Kasım’da toplanan 2. Olağan Genel Kurulu’nda toplantı yeter sayısı sağlanamayınca Genel Kurul dün yaklaşık 500 delegenin katılımıyla yapıldı. Telekulak tartışmalarının gölgesinde geçen Genel Kurula Eminağaoğlu gibi meslekten ihracı istenen Sincan Hakimi osman kaçmaz da katıldı. Kaçmaz, ceza davasına bakacağı Eminağaoğlu ile karşılaşmamaya özen gösterdi.

Tek liste çarşafa çevrildi

Eminağaoğlu’nun konuşmasından sonra seçimlere geçildi. Divan Başkanı Mahir Ersin Germeç, Eminağaoğlu’nun 13 kişilik listesini okudu. Oylamaya geçilirken Hasan Akgedik ve Aydın Tezcan aday olmak istediklerini bildirdiler. Bunun üzerine 13 kişilik liste yerine, 15 kişilik çarşaf listeyle seçime gidilmesi ve 2 kişinin isminin çizilmesi benimsendi. 441 delegenin oy kullandığı seçimde 195 oy alan Eminağaoğlu ile 247 oy alan Tezcan liste dışı kaldı. Eminağaoğlu’nun liste dışında kaldığını öğrenen YARSAV yöneticileri listeye giren iki kişinin istifasını sonuçlar resmen açıklanmadan kendi aralarında tartıştalır. Ancak, seçim sonuçları medyaya yansıyınca kesin sonuçlar kürsüden Divan Başkanı tarafından ilan edildi.

Yeni başkan bugün seçiliyor

Seçime yapılan itiraz dilekçesi de divan tarafından kabul edilmedi. Yeni seçilen 13 kişilik Yönetim Kurulu’nun bugün 17.30’da toplanarak YARSAV’ın yeni başkanını seçmesi bekleniyor. Yönetim Kurulu üyelerinin seçime tek listeyle girilip, çarşafa dönüştürülmesinin hukuka aykırı olduğu için dava açılması ya da Yönetim Kurulu’nun istifa ederek, Olağanüstü Genel Kurul toplanması seçeneklerini de değerlendireceği bildirildi.

İşte yeni Yönetim Kurulu

Yeni Yönetim Kurulu üyeleri ise, Nuh Hüseyin Köse (315), Remzi Özdemir (421), Kazım Dağdeviren (423), Eray Karınca (320), Gürsel Özkan (405), Mehmet Ruşen Gültekin (423), Emine Ülker Tarhan (421), Leyla Köksal (421), Fetih Sayın (420), Muhammet Önder Tekin (421), Murat Arslan (435), Ali Rıza Aydın (400) ve Hasan Akgedik’ten (267) oluştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!