Yarış atları da artık kayısı tüketecek

Güncelleme Tarihi:

Yarış atları da artık kayısı tüketecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2009 10:32

Kükürtsüz ve doğal olduğu için daha fazla tüketilen gün kurusu kayısısının ıskartasının bazı firmalar tarafından yarış atlarına yedirilmek üzere satın alındığı bildirildi.

Malatya Kayısı Pazarı'nda kayısı ticareti yapan Ergün Gözetlik, yaptığı açıklamada, anlaştıkları firmalar aracılığı ile ikinci kalite gün kurusu kayısıların ihracatçı firmalara verdiklerini söyledi.

Fiyatı düşük olan ikinci kalite gün kurusu kayısının yarış atları için alınmasının pazarda canlılık yarattığını dile getiren Gözetlik, şöyle konuştu:

“Malatya'da özellikle son yıllarda gün kurusu kayısının ticareti daha yoğun yapılmaya başlandı. Çok daha sağlıklı olan bu kayısı türü kükürtlü olana göre daha az dayanıklı. Kükürt olmayan bu kayısının bozulma süresi daha kısa olduğu için tüketiminin de hızlı olması gerekiyor. Bu yıl bu kayısıların ikinci kalitelerinin yarış atları yetiştiricilerine satmak üzere bazı ihracatçılarla anlaştık. Köylüden bu kayısıları alıyoruz.”

“YILDA 50 KİLO SATAMAZKEN, ŞİMDİ YETİŞTİREMİYORUZ”

Malatya Şire Pazarı'nda kayısı ticareti yapan Mehmet Arslan da 8 yıldan beri bu pazarda ticaret yaptığını belirterek, “Eskiden bir yılda 50 kilo gün kurusu kayısıyı satamazdım. Ancak şimdi yetiştiremiyoruz. Vatandaşın da gün kurusu kayısısını tüketmeye başlamasıyla satışlarda bir artış oldu. İnsan sağlığı için oldukça yararlı olan kayısının atlar için de çok yararlı olabileceğini çözmüş olsalar gerek ki; böyle bir uygulama başlatılmış. Kayısının geleceği açısından da olumlu bir gelişme” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!