Yarım ssatlik sağanak Tekirdağı'ı felç etti

Güncelleme Tarihi:

Yarım ssatlik sağanak Tekirdağıı felç etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2010 14:26

Tekirdağ'da yaklaşık yarım saat süren sağanak çok sayıda ev ve iş yerinin sular altında kalmasına neden oldu.

Kent merkezinde etkili olan sağanak nedeniyle Altınova Mahallesi'nde bazı iş yeri ve bodrum kattaki evleri su bastı. Vatandaşlar, itfaiye ekipleri gelene kadar ev ve iş yerlerindeki suları kovalarla boşalttı. İtfaiyenin gelmesiyle yağmur suları vidanjörlerle boşaltıldı. Ulaşımın kontrollü sağlandığı mahallede, trafik ekipleri küçük araçlara dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

100 Mahallesi'nde bulunan içki fabrikasının önünün sel sularıyla kaplanması üzerine Malkara, Hayrabolu ve Şarköy'e ulaşımın sağlandığı yolun sağ şeridi kısa süre araç trafiğine kapandı. Suların çekilmesiyle yol tekrar ulaşıma açıldı.

Gündoğdu Mahallesi'ndeki İsmail Yazıcı Caddesi'nde de elektrik telinin kopması üzerine görevliler çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

AA muhabirinin Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden edindiği bilgiye göre, yarım saat süren yağışta metrekareye 24,4 kilogram yağış düştü.

Yetkililer, hava sıcaklığının 19 derece olduğu kentte, yağışların bugün ve yarın aralıklı sağanak şeklinde devam edeceğini bildirdi. Yetkililer, yağışın yer yer kuvvetli ve gök gürültülü olacağı uyarısında da bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!