Yargıtay'ın yeni üyelerine "hoşgeldin" töreni

Güncelleme Tarihi:

Yargıtayın yeni üyelerine hoşgeldin töreni
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2011 17:02

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, “Bizler adaleti ne kadar seri ve güvenli bir şekilde sağlayabilirsek toplumun devlete güveni ve bağlılığı o kadar artacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Yeni seçilen 160 üye için Yargıtayda “hoş geldin” töreni yapıldı.

Törende konuşan Yargıtay Başkanı Gerçeker, yeni seçilen üyelerin bir kısmını yakından tanıdığını, tanımadığı üyelerle de tanışma fırsatı bulacağını söyledi.
Yargının çok önemli sorunlarla karşı karşıya olduğunu ifade eden Gerçeker, bu sorunları çözmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Gerçeker, “Burası bir aile yuvası. Herkes dostça, arkadaşça, tüm dertlerimizi tasalarımızı, sevgilerimizi, kederimizi birlikte paylaşacağımız bir ortam olacak. Bunu çok yakında göreceğinizi ümit ediyorum” diye konuştu.

Hakimlik ve savcılık mesleğinin çok onurlu ve saygın, büyük sorumluluk isteyen bir meslek olduğunu ifade eden Gerçeker, şöyle konuştu:
“Bu göreve gelmekle mesleğin zirvesine gelmiş oluyorsunuz. Sizler belli niteliklerinizle, liyakatinizle, çalışmalarınızla, elbette öbür arkadaşlarımız da bu göreve çok layıktır ama 5 bin gibi büyük bir kitlenin içinden seçilerek buraya geldiniz. Burada da göreceksiniz yargı adaletin teminatı olarak, adaleti sağlayacak mekanizma olarak bir toplumdaki en yüksek değerdir. İnsanın adalete olan ihtiyacı ekmek gibi, su gibi, hava gibi çok önemli bir ihtiyaçtır. Bunları sağlayacak olan bizleriz. Bizler adaleti ne kadar seri ve güvenli bir şekilde sağlayabilirsek toplumun devlete güveni ve bağlılığı o kadar artacaktır. O yüzden hakimlerimiz her zaman toplumda en seçkin, en örnek insanlar olarak yer almışlardır. Sizler bulunduğunuz yerlerdeki görevlerinizi mutlaka en iyi şekilde yerine getirdiniz. Burada da görevlerinizi en iyi şekilde sürdüreceğinizden en ufak bir kuşkum yok.”

Gerçeker, yargının her kademesinde çalışarak Yargıtay Başkanlığına geldiğini, bu nedenle tetkik hakimliğinden Yargıtay üyeliğine seçilenler için özellikle sevindiğini ifade etti.

Böyle günlerde mutluluk ve hüznün bir arada yaşandığını ifade eden Gerçeker, seçilemeyenler için üzüldüklerini söyledi.

Sorunları halletmek için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini kaydeden Gerçeker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile geçen cuma günü yaptıkları görüşmede Yargıtayın bina sorununu hallettiklerini, Emekli Sandığı binasının Yargıtaya tahsis edildiğini belirtti.

Gerçeker, “O bina yer sorunumuzu çok büyük ölçüde çözecek. 1,5 ay içinde, belki daha kısa sürede orası hazır olursa yeni dairelerimizi bir an önce kurarak faaliyete geçirmeye çalışacağız” dedi.

Yargıtay'ın çok büyük iş yükü sorunu olduğunu bildiren Gerçeker, “Bu iş yükü sorununu bir an önce hallederek normal çalışma düzenimize geçeceğiz. Ancak o zaman gerçekten bir yüksek mahkeme hüviyetine bürüneceğiz” diye konuştu.

Yargıtay Birinci Başkanvekili Erdal Sanlı da tüm üyelere yeni görevlerinde başarı diledi.

Yargıtayın yüzyıllardır görev yapan adli yargının en yüksek mercisi olduğunu söyleyen Sanlı, “Sizler zor koşullar altında çalışarak, yapılan seçim sonucunda buralara gelmeyi hak ettiniz. Sizleri en içten duygularla kucaklıyoruz” dedi.

Yargıtayın diğer Birinci Başkanvekili İhsan Akçin de Yargıtayın yeni üyelerle daha da güçlenip hızlanacağını belirtti.

Yeni üyeler adına konuşan en genç üye Fikriye Şentürk, kendilerine verilen ağır görev ve sorumluluğun farkında olduklarını ifade ederek, Ulu Önder Atatürk'ün izinde cumhuriyetin değişmez nitelikleri ve hukukun evrensel ilkeleri ışığında görev yapacaklarını söyledi.

Şentürk, yeni üyeler adına Başkan Gerçeker'e çiçek takdim etti. Gerçeker de üyelere kutlama yazısı verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!