Yargıtay'dan Paraşüt'e cezaya onay

Güncelleme Tarihi:

Yargıtaydan Paraşüte cezaya onay
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2002 10:47

Yargıtay, Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Altınbaş'ın da aralarında bulunduğu 26 kişiye, cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak ve teşekküle yardım etmekten verilen hapis cezalarını onadı.

Haberin Devamı

Yargıtay 6. Ceza Dairesi, ''Paraşüt Operasyonu'' olarak bilinen ve Doğal Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Altınbaş'ın da aralarında bulunduğu 26 kişiye Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) ''Cürüm İşlemek için teşekkül oluşturmak'' ve ''Teşekküle yardım etmekten'' verilen hapis cezalarını onadı.

Adana 1 No'lu DGM'nin toplam 28 sanık hakkında verdiği, mahkumiyet, görevsizlik ve beraat kararlarının sanıklar ve Hazine tarafından temyiz istemi sonuçlandı.

Yargıtay 6. Ceza Dairesi, sanık Yasin Altınbaş'a, TCK'nın 313. maddesinde düzenlenen ''Cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak'' suçundan verilen 2 yıl 6 ay ağır hapis cezasını usul ve yasaya uygun bularak oybirliği ile onadı.

Daire, diğer sanıklar, Melahat Özyörük, Recep Kayar, Mustafa Kemal Akay, Remzi Horzum, Fatih Ağcakala, Aydın Güneş, Servet Sukuti Altınbaş, Ayvaz Canpolat, Mehmet Doğan, Dündar Çelik, Atille Zengel  Abdullah Altınbaş ve Semih Dönmez'e yine TCK'nın 313'ncü maddesinden verilen 1 yıl 8'er ay, Toksal Keskin, Mehmet Ünlü, Çetin Kaya, Hüseyin Şenocak, Nüseyin Gencay, Ertuğrul Aydın, Ahmet Polat, Mustafa Bozkurt,Abidin Yıldız, İsmail Yıldız, Ümit Murat Kalaycıoğlu ve Ahmet Eroğlu'na ise TCK'nın 314. maddesindeki ''Teşekküle yardım etmekten'' verilen 10 ar ay ağır hapis cezasını da usul ve yasaya uygun buldu.

Yargıtay 6. Ceza Dairesi, Hazine'nin Adana 1 No'lu DGM'nin ''kaçakçılık ve ''sahtecilik' suçlarından verdiği görevsizlik kararına yönelik temyiz istemini ise reddetti. Daire, görevsizlik kararlarının temyiz edilemeyeceğini, ancak itiraz edilebileceğine dikkati çekti.

Daire, ayrıca yine Hazine'nin beraat eden 2 sanığa yönelik temyiz istemini de yerinde görmedi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın görüşü doğrultusunda temyiz isteminin sonuçlanması nedeniyle sanıkların onanan cezaları kesinleşmiş oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!