Yargıtay'dan ilk af tahliyesi

Güncelleme Tarihi:

Yargıtaydan ilk af tahliyesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 1997 00:00

Haberin Devamı

Yargıtay Nöbetçi Ceza Dairesi, Gazetecilere Af Yasası'nı dün ilk kez uygulayarak, ilk tahliye kararını verdi. Kızılbayrak Gazetesi'nin Yazıişleri Müdürü Kadir Teymur'a verilen 4 yıl, 4 aylık ağır hapis ve 683 milyon 993 bin 333 liralık ağır para cezası bozularak, tahliyesi kararlaştırıldı.

Yargıtay Nöbetçi Ceza Dairesi, kendisi de yazar olan ve yayınlanmış birçok romanı ve iki şiir kitabı bulunan Naci Ünver başkanlığında dün toplanarak, Teymur'un temyiz başvurusunu karara bağladı. İstanbul 2 No'lu DGM, Teymur'a 15 günde bir yayınlanan siyasi gazete Kızılbayrak'ta, 21 Mayıs ve 7 Haziran 1995 tarihlerinde yayınlanan yazılarda, Terörle Mücadele Yasası'na aykırı davranıldığı gerekçesiyle, toplam 4 yıl 4 ay ağır hapis ve 683 milyon 993 bin 333 lira ağır para cezası vermişti. Nöbetçi heyet, 4304 sayılı yasanın yazişleri müdürlerinin cezalarının ertelenmesine ilişkin birinci maddesinin üçüncü fıkrasına dayanarak, mahkûmiyet kararını bozdu. Bozma kararında, yerel mahkemenin mahkûmiyetinin erteleme yasası karşısında kaldırılması gerektiği vurgulandı. Yargıtay, Teymur'un tahliyesine de karar verdi.

Daha önce Gazeteci - Yazar Işık Yurtçu da af yasasından yararlandırılarak, özgürlüğüne kavuşturulmuştu. Yargıtay'ın verdiği ilk tahliye kararı da, İstanbul Cumhuriyet Basavcılığı'na, ilgili yer savcılığına gönderilerek, uygulanması için dün fakslandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!