Yargılanan jinekolog durmuyor

Güncelleme Tarihi:

Yargılanan jinekolog durmuyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2012 00:00

Daha önce yasadışı kürtajdan ve canlı bebeği öldürmekten yargılanan jinekolog Sedat Ekici’nin işine son sürat devam ettiği ortaya çıktı. Polis, doktoru 5 aylık hamile bir kadınla kürtaj pazarlığında yakaladı.

İSTANBUL Eyüp İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’ne 4 Ocak’ta başvuran bir kadın, ailesi tarafından kürtaja zorlandığını ve bebeğini aldırmak zorunda kaldığını söyledi. İhbarda, yasal süresi olan 10 hafta ve üzeri kürtaj yapılarak hamileliklere son verildiği bildirildi.

5 aylığa kürtaj

Bunun üzerine polis, İstanbul 22’inci Sulh Ceza Mahkemesi’nden aldığı arama kararıyla, önceki gün, jinekolog doktor Sedat Ekici’nin Alibeyköy’deki muayenehanesine gitti. Polis, Doktor Sedat Ekici’yi 6 aylık hamile bir kadından düşük yaptırmak için talep ettiği seri numaraları alınmış 5 bin TL’yi teslim alırken suçüstü yakaladı. Polis, doktor Sedat Ekici’nin yanı sıra işyerinde bulunan anestezi uzmanı doktor V.B., çalışanlar S.K. ile E.G.’yi gözaltına aldı. 5 aylık olan 2 hamile kadın da doktor Sedat Ekici’den şikâyetçi oldu. Yapılan incelemelerde, doktor Ekinci’nin steril olmayan ortamlarda müdahale yaptığı, atıkları tıbbi atık poşetlerinde özel toplayıcılara vermeleri gerekirken çöp konteynerlerine attığı tespit edildi.

1 ay meslekten men cezası aldı

DOKTOR Sedat Ekici’nin geçmiş yıllarda canlı doğan bir bebeği iğne yaparak öldürmekten ve muayenehanesinde uzun süreli gebeliği olan kadının ölümüne sebebiyet vermekten yargılandığı, idari olarak ise İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 1 ay meslekten men cezası verildiği ortaya çıktı. Ekici, daha önce de yasa dışı kürtajdan gözaltına alınmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!