Yargıdan ‘kıyak’ şikayeti

Güncelleme Tarihi:

Yargıdan ‘kıyak’ şikayeti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

DANIŞTAY Başkanı Erol Çırakman ve Yargıtay Başkanı Sami Selçuk, dün Başbakan Bülent Ecevit'e, Kıyak Emeklilik Yasası nedeniyle ‘‘Rahatsızlıklarını’’ bir kez daha ilettiler.

Geçen hafta Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e giderek, ‘‘Kıyak Emeklilik Yasası'nı veto edin’’ ricasında bulunan Yargıtay Başkanı Sami Selçuk dün Başbakan Bülent Ecevit'e de ‘‘Bu yasayı bu hali ile çıkarmayın, değiştirin. Bizi çok rahatsız ediyor’’ dedi. Selçuk, Ecevit'e, Yargıtay Genel Kurulu'nun, Kıyak Emeklilik Yasası hakkında aldığı kararları anlattı. Selçuk, yargıyı rahatsız eden hakim ve savcılar arasında farklılık yaratan yasanın çıkarılmasında ısrar edilmesi halinde, Danıştay'da iptal davası açabilecekleri mesajını verdi.

DAVA AÇILIRSA, BAKARIZ

Danıştay Başkanı Erol Çırakman da Başbakan Ecevit'e ‘‘Danıştay'ın çalışmasında ve yargılama usulünde kolaylık getirecek ve davaları hızlandıracak değişikliklerle ilgili yasanın bir an önce çıkarılması için ricacı’’ olduklarını söyledi. Başbakan'ın isteklerini olumlu karşıladığını belirten Çırakman, Kıyak Emeklilik'le ilgili bir soruya, ‘‘Görüşümüz olamaz. Dava açılırsa, Danıştay'a verilir’’ demekle yetindi. Yargıtay Başkanı Selçuk ise Başbakanla yargının sorunlarıyla ilgili konuları görüştüklerini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!