Yargıda Reform Grubu üyeleri suç duyurusunda bulundu

Güncelleme Tarihi:

Yargıda Reform Grubu üyeleri suç duyurusunda bulundu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2010 12:23

Anayasa değişikliğini içeren referandumun kabulünün ardından "Yargıda Reform Grubu" üyeleri 12 Eylül 1980 askeri darbesinin sorumluları hakkında suç duyurusunda bulundu. Yargıda Reform Grubu üyeleri, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in de aralarında bulunduğu 8 komutan ile emniyet müdürleri ve askerler hakkında, 'darbe yapmak', 'anayasayı değiştirmek' iddiasıyla yargılanmalarını istedi.

Haberin Devamı

Yargıda Reform Grubu üyesi 10 avukat Sultanahmet'te bulunan İstanbul Adliyesi önünde toplandı. Grup ellerinde, üzerinde 'Acil 2010 Anayasası, demokratik özgürlükçü yeni anayasa istiyoruz" yazılı pankartlar taşıdı. Üyeler adına basın açıklaması yapan Yargıda Reform Grubu başkanı Serhat Şendilmen," Halkımız paket çok iyi olmamasına rağmen değişiklik paketine yaklaşık yüzde 60 'Evet' ile mevcut yapı ve anayasa ile devam etmek istemediğini ortaya koymuştur. Halk siyasilerden kavgayı bırakıp, yeni anayasa sürecinin hızlandırılmasını istemektedir" dedi.

 

"YEPYENİ BİR ANAYASANIN ÇALIŞMALARINA BAŞLANMALIDIR"

 

Haberin Devamı

İktidar, muhalefet partileri ve tüm sivil toplum kuruluşlarının desteği ile yeni bir anayasanın hazırlanmasına acilen başlanması gerektiğine dikkat çeken Avukat Şendilmen, "Çünkü halkın ufukunun gerisinden gelen bir anayasa değil yolunu aydınlatacak demokratik kanallara açacak bir anayasaya bir ihtiyaç vardır. Şimdilerde ise referandumun kabulu ile çözümün kapısına geldik. Bir anlamda kapı aralandı diyebiliriz. Şimdi ise yapılması gereken kapıyı ardına kadar açacak yepyeni bir anayasanın çalışmalarına başlamaktır" diye konuştu.

 

EVREN VE ESKİ KUVVET KOMUTANLARININ YARGILANMASI İSTENDİ

 

Açıklamanın ardından avukatlar konuyla ilgili suç duyurusunu İstanbul Cumhuriyet Savcılığına sundular. Suç duyurusunda, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, Kara Kuvvetleri eski Komutanı Nurettin Ersin, Hava Kuvvetleri Eski Komutanı Tahsin Şahinkaya, Deniz Kuvvetleri Eski Komutanı Nejat Tümer, Jandarma Genel Eski Komutanı Sedat Celasun,Harp Akademileri eski Komutanı Bedrettin Demirel, Genel Kurmay eski 2. Başkanı Haydar Saltık, Eski Başbakan Bülent Ulusu, bakanlar, bürokratlar, valiler, kaymakamlar, emniyet müdürleri, askerler, amir ve memurların yargılanması istendi. Dilekçede şüphelilerin, "darbe yapmak, anayasayı değiştirmek, hükümeti yıkmak, sistemli bir şekilde planlayarak ve tasarlayarak adam öldürmek, kasten yaralamak, işkece yapmak, eziyet etmek" iddiaları kapsamında suç duyurusunda bulunuldu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!