Yargı reformu bitince bize kafa gerekmeyecek

Güncelleme Tarihi:

Yargı reformu bitince bize kafa gerekmeyecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2011 00:00

Bolu Ağır Ceza Hâkimi Çetin Canbazoğlu, internetteki sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki sayfasında yargı reformunu eleştirerek, “Biz hâkimlere kafa gerekmeyecek” dedi.

Can-bazoğlu, 12 Eylül’de yapılan referandum öncesi Facebook’taki kişisel sayfasında, en büyük nimeti olan hür ve özgür iradesi ile vicdanının elinden alınmak istediğini yazmıştı. Canbazoğlu, “Bundan böyle, kolu- kanadı kırılmış ’bağımlı ve cüce’ bir yargının mensubu olarak siyasi iktidarların ’robotu’ haline getirilmek isteniyorum” diye yazarak dikkatleri üzerine çekmişti. Yazısının ardından Facebook’ta arkadaş sayısı artan, aynı zamanda amatör fotoğraf sanatçısı olan Canbazoğlu, sayfasında yeni yazılar yayınladı. Canbazoğlu’nun dün yayınladığı “Kerem Misali” başlıklı yazısı şöyle:
“Şu yargı reformu bitince, biz hâkimlere ’kafa’ gerekmeyecek. Çünkü, hür fikre, hür vicdana, hür irfana ihtiyacımız kalmayacak. Bizim yerimize her fikre, her vicdana, her irfana sahip birileri çıkıp, adalet adına karar verecek. ’Tekbir Center’dan alınmış, fikir marka gömlek, vicdan desenli kravat, irfan tarzı ceket ve yeni nesil cübbe hâkimlere yetecek! Zira, boynumuzdan yukarısı bize lazım olmayacak; Olsa da ’kıldan ince’ olacak. Oysa, o ’fikri hür’, ’vicdanı hür’, ’irfanı hür nesiller’ yetişmesini ne çok istiyordu! Yetiştiler işte. Bu gidişle, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür hakimler var ya kıyıda köşede kalan, biraz kül, biraz duman kerem misali yanan. O biziz işte.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!