Yargı kararının önüne geçilemez

Güncelleme Tarihi:

Yargı kararının önüne geçilemez
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2013 00:00

Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukcu, Gezi Parkı’nın geleceğinin halka sorulması konusunda, “Bunu referandum olarak algılayamıyorum. Daha çok kamunun isteğini ortaya çıkarmak için yapılan bir oylama. Bu yargı kararının önüne geçemez. Hukuk devleti deyince yargı kararı esastır. Yargı kararı aksi yönde olursa yargı kararı esas alınır” dedi.

Haberin Devamı

Bugün yaş haddinden emekliye ayrılacak olan Karakullukcu, dün Başbakan Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etti. Karakullukcu basın mensuplarına “Hakkınızı helal edin” diyerek, gündeme ilişkin şöyle konuştu:

POLİS DEVLETİ OLMAZ

“Hak ararken haksız durumu düşüyorsunuz, işi vandalizme getiriyorsunuz. Gezi Parkı’nda ilk eylemler masumane doğrudur. Ama bunu fırsat bilip trafiği aksat, camı çerçeveyi indir, esnafı mağdur et, ekonomiyi allak bullak et, böyle bir hak olmaz. Polis de insan. 63 saat adam uykusuz, eve gidememiş, saçı sakalı uzamış. Psikolojisi bozuk ortamın içinde olabilir. Ne istiyoruz biz. Polis burada dikilsin, taşı yesin kafasına, ne gaz kullansın ne su sıksın. Böyle dursun denilebilir mi? Tabii orantılı güç kullanmak esastır. Devletin kendisi polis devleti olamaz. İzmir’de 3 kız oturuyor. Oturan vatandaşı saçında tut sürükle, var mı böyle bir şey. Ondan sonra da adını hukuk devleti koy, olmaz.

Haberin Devamı

HEPİMİZİ DİNLİYORLAR

Birinin fişlenmesi hepimizi rahatsız eder. Benim özel hayatım. Beni takip edebilirsin telefonlarımı dinleyebilirsin. Zaten dinleniyor. Böyle bir şey olamaz. Hukuksuzdur kişi hak ve özgürlüklerine aykırıdır.”                 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!