Yargı günü

Güncelleme Tarihi:

Yargı günü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2017 00:17

ATATÜRK’ün manevi kızı hakkındaki sözleri nedeniyle tutuklanan ve hakkında ‘Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret’, ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ suçlarından 7.5 yıla kadar hapsi istenen Süleyman Yeşilyurt bugün hâkim önüne çıkıyor.

Haberin Devamı

Tvnet kanalında 6 Mayıs 2017 tarihinde yayınlanan ve Yavuz Bahadıroğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı, Mustafa Armağan’ın da daimi konuğu olduğu ‘Derin Tarih’ programına katılan Süleyman Yeşilyurt “Bir defa Afet İnan manevi evlat değil, yıllar yılı kandırıldık... Çankaya’nın nikahsız first lady’sidir” demişti. Yeşilyurt 12 Mayıs günü teslim olduğu Bakırköy Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklanmıştı.

ARMAĞAN’A DA 1.5-4.5 YIL TALEBİ
Derin Tarih Dergisi’nin mayıs sayısında kaleme aldığı ‘Latife Hanım konuşursa neler olur?’ başlığıyla yayınlanan yazı dizisinde Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret ettiği belirtilen Mustafa Armağan’ın da 1.5 yıldan 4.5 yıla kadar hapsi istendi. Savcı Ertuğrul Sarıyar tarafından hazırlanan iddianamede şöyle denildi: “Şüpheli Mustafa Armağan’ın yazısına dayanak yaptığı Latife Hanım’ın Atatürk’e yazdığı iddia edilen mektupların aslının Türk Tarih Kurumu’nun elinde olduğu ve henüz içeriğinin kamuoyu ile paylaşılmadığı bilinmektedir. Şüphelinin 1926 yılında yayınlanmış yabancı bir gazeteyi ve bir yazarın kitabını referans göstererek tarihi belgeye dayanmayan satırları Mustafa Kemal Atatürk’ü itibarsızlaştırmaya yönelik suç kastı ile yazmıştır.”

HÂLÂ KAYIP

Yargı günü
SOSYAL medyada yayınlanan bir videosunda Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’la ilgili hakaret içeren sözleri nedeniyle hakkında ‘Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret’, ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ suçlarından hakkında iddianame düzenlenen Hasan Akar, hâlâ yakalanamadı.

7.5 yıla kadar hapsi istenen Hasan Akar hakkında 11 Mayıs’ta yakalama kararı çıkarılmıştı.

BAKMADAN GEÇME!