Yardımlar sadece İsrail’den değil

Güncelleme Tarihi:

Yardımlar sadece İsrail’den değil
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2011 00:00

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün Filipinler’in Ankara Büyükelçisi Marilyn Jusayan Alarilla’yı kabulünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın Van’a prefabrik ev gönderdiği yönündeki açıklamaları anımsatılarak yöneltilen, “Sizin de İsrail Cumhurbaşkanı ile bir görüşmeniz oldu. İsrail’in yardımlarını nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusu üzerine Gül, şöyle dedi: “Sadece İsrail değil, ben belki 20’ye yakın devlet başkanıyla telefonda görüştüm. Hepsi de yardıma hazır olduklarını söylediler. İhtiyaç söz konusu olunca Dışişleri Bakanlığı’nca duyuruldu, herkes yardımlarını koşturuyor. Sadece İsrail değil, başka ülkelerden de geliyor. Herhangi bir ülkeye karşı bir ayrıcalık söz konusu değil. Sadece Azerbaycan ve İran yakın oldukları, komşu oldukları için yardıma hemen ilk gün geldiler. İzin almadan, bize sorma ihtiyacı duymadan koştular. ”  

Yarın Van’da

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yarın sabah Ankara’dan Van’a hareket ederek, il merkezi ve Erciş’te depremden etkilenen yerleri gezecek. BDP’li Belediye Başkanı Bekir Kaya ile görüşecek olan Gül, aynı gün akşam saatlerinde Ankara’ya dönecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!