Yardım almak için çocuğunu hastaneden kaçırdı

Güncelleme Tarihi:

Yardım almak için çocuğunu hastaneden kaçırdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2007 15:39

KARS'tan Balıkesir'e giden Melike Hakkı Uysal çiftinin oğulları 2 yaşındaki Atakan rahatsızlanınca Erzurum yakınlarında trenden indi.

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLARLA SAĞLIK SKANDALI

Atakan tedavi altına alınırken, parası olmayan baba Uysal, dilenmek yerine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan (SYDV) yardım alabilmek için valiliğe başvurdu. İddiaya göre inandırıcı bulunmayan Uysal, çocuğunu kolundaki serumla hastaneden gizlice kaçırıp ispat için getirdi. 50 YTL harçlık ve şehirlerarası iki yolcu bileti verilen Hakkı Uysal, “Tüm bu rezilliği birkaç kuruş yardım alabilmek için yaşadık. Durumumu anlattım, inanmadılar, ben de çocuğu hastaneden kaçırıp getirdim” dedi. Yardımı veren Vali Yardımcısı Kasım Yekeler, “Ben o aileye çocuğu getirmelerini söylemedim. Tereddütüm olsa telefon açar hastaneden öğrenirim. Bu tür küçük yardım isteklerini anında karşılıyoruz” diye konuştu.

Kars’ta özel bir şirkette çalışırken, işine son verilen ve memleketi Balıkesir’e gitmek için trenle yola çıkan 32 yaşındaki Hakkı Uysal Melika Uysal çiftinin iki çocuğundan biri olan Atakan, Erzurum yakınlarında rahatsızlandı. Atakan’da görülen yüksek ateş ve ishal nedeniyle trenden Erzurum’da inmek zorunda kalan aile, çocuklarını Numune Hastanesi Acil Servisi’ne götürdü. Atakan yoğun bakımda tedavi altına alınırken, parasız kalan Uysal çifti, SYDV’den yardım almak için valiliğe başvurdu.

Haberin Devamı

İddiaya göre, Uysal çiftinin söyledikleri inandırıcı bulmayan Vali Yardımcısı Kasım Yekeler, hasta çocuğu görmek istedi. Hakkı Uysal, bunun üzerine serum takılı çocuğunu hastanede gizlice kaçırıp durumun ispat etmek için valiliğe getirdi. SYDV’den sorumlu Vali Yardımcısı Kasım Yekeler, aileye Balıkesir’e gitmeleri için iki otobüs bileti ile 50 YTL para yardımı yaptı.

Yardımı alan baba Hakkı Uysal, çocuğu tekrar hastaneye götürürken eşi Melika Uysal da çeki bozdurmak ve otobüs biletlerini almak için valilikten ayrıldı. Kars’ta sosyal güvenceden yoksun olarak çalıştığını belirten Hakkı Uysal, “Çocuklarımız 3 yaşındaki Ayten ve Atakan’la Balıkesir’e dönüyorduk. Atakan’ın sağlık sorunu ortaya çıktı. Hastaneye götürdük, serum verdiler. Üzerimizde 3 YTL para vardı. Dilencilik yapmak yerine SYDV’den istemeye karar verdim. Ancak, bize inanmadılar ve çocuğu görmek istediler. Ben de hastaneden kaçırarak hasta çocuğu valiliğe götürdüm. Tüm bu rezilliği birkaç kuruş yardım alabilmek için yaşadım” dedi.

Haberin Devamı

‘ÇOCUĞU İSTEMEDİM, İSTEMEMEM DE’

Erzurum’da her gün ortalama 25 ailenin SYDV’dan yardım almak için başvuruda bulunduğunu belirten Vali Yardımcısı Kasım Yekeler, “Bu tür küçük yardımlar için ailelerin çocuklarını yanımıza kadar getirip duygu sömürüsü yapmasına karşı olan biriyim. Kesinlikle bu aileye ‘Gidin çocuğunuzu getirin’ demem, demeye de hakkım yok. Öyle bir tereddütüm olsa telefon açar hastaneden öğrenirim. Birileri söylemiş bunlara, ‘çocuğu öyle gütürürseniz etkili olur’ diye. Bu tür küçük yardım isteklerini anında karşılıyoruz. Ailenin sonradan böyle konuşmasına üzüldüm” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!