Yardım alamayan kadınlar, kavga etti

Güncelleme Tarihi:

Yardım alamayan kadınlar, kavga etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2007 15:31

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) dağıtılması amacıyla Kars Ticaret ve Sanayi Odası'na gönderdiği yardım poşetlerini alamayan kadınlar kavga etti. Kapı önünde bekledikleri sırada fotoğraflarını çekenlerden saklanan kadınlar sinirlenince ayakkabılarıyla gazetecilere saldırdı.

TOBB'un her yıl Ramazan ayında verdiği yardım poşetlerinin bayram arifesinde dağıtılacağını duyan yüzlerce kadın sabahın erken saatlerinde Kars Ticaret ve Sanayi Odası önünde beklemeye başladı. Oda yetkilileri, bir kargaşaya yol açmamak için 15 bin YTL değerindeki yaklaşık 1000 poşeti kadınları tek tek içeri alarak dağıtmaya başladı. Kapıda bekleyen kadınların bir an önce içeri girmeye çalışmaları zaman zaman izdihama neden oldu. Yardım dağıtıldığını duyan başka kadınlar da buraya akın ederek kapıda beklemeye başladı. Yardımın bitmesi üzerine Oda yetkilisi kapıyı kilitleyerek ayrıldı.

Kaldırım ve duvar diplerinde, kapının açılıp yardımın yeniden dağıtılmasını 2 saat kadar bekleyen kadınlar, bu arada birbirleriyle tartıştı. Sinirlerine hakim olamayan bazı kadınlar tekme atarak, birbirlerinin saçını çekip kavga etmeye başladı. Kavgayı çevrede oturan diğer kadınlar ayırdı. Kavga etmelerinin gazeteciler tarafından görüntülendiğini farkeden kadınlar, saklanmaya elleriyle yüzlerini kapatmaya çalıştılar. Beklemekten usanan ve gazetecilerin görüntü almalarına sinirlenen bir kadın gazetecilere saldırdı. Bur kadın da çıkardığı ayakkabılarını gazetecilere fırlattı. Yanlarında getirdikleri çocuklarıyla saatlerce bekleyen bazı kadınlar daha sonra yardım alamadan evlerine döndü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!