Yaralı askerden şehit ailesine ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Yaralı askerden şehit ailesine ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2012 14:07

Afyonkarahisar'daki askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada yaralanan Bursalı er Ufuk Terzioğlu, aynı patlamada şehit düşen Piyade Onbaşı Tolga Taştan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Şehit Tolga Taştan'ın babası, yaralı er Ufuk Terzioğlu'nun elini bir an olsun bırakmazken, anne Zekiye Taştan 'İçim yanıyor' dedi.

Haberin Devamı

Bursa'da yaşayan yaralı er Ufuk Terzioğlu ile anne ve babası, şehit Taştan'ın Soğukkuyu Mahallesi'ndeki baba evine, inzibat eşliğinde askeri ambulansla geldi. Şehit askerin yakınları, sağ ayağından yaralı Terzioğlu'nu ambulanstan indirip, tekerlekli sandalyeye bindirdi. Daha sonra sandalyeden alınıp, şehit annesinin yanına oturtulan Terzioğlu, Zekiye Taştan'a baş sağlığı dileğinde bulundu.

Şehidin babası Ali Taştan, yaralı erin babası Ali Terzioğlu ile kucaklaşarak, “Hoş geldiniz, geçmiş olsun” dedi. Terzioğlu'nun babası da “Hoş bulduk. Başınız sağ olsun, Allah sabır versin” diye yanıt verdi.

Baba Taştan, “geçmiş olsun” dileklerini ileterek, “Nasılsın? İyi misin” diye sordu, yaralı er ise durumunun iyi olduğunu söyledi.

Şehit babası, yaralı erin elini bırakmadı

Duygusal anların yaşandığı ziyarette, şehidin babası Ali Taştan, yanına oturduğu yaralı er Ufuk Terzioğlu'nun elini tutarak, görüşme boyunca bırakmadı.

Şehidin amcası ise Terzioğlu'na geçmiş olsun dileklerini ileterek, patlama anını ve bu konuda bildiklerini sordu. Terzioğlu, fazla bir bilgisi olmadığını belirterek, “Ben eski askerim. Askerliğimin bitmesine 75 gün kalmıştı. Patlama anında, gececi olduğum için komutanın yanındaydım. O bölgede olmadığım için, ne oldu, nasıl oldu bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

Şehidin annesi Zekiye Taştan ise oğlunun 20 günlük asker olduğunu belirterek, “İçim yanıyor” dedi. Bu arada yaralı er Terzioğlu ziyarete, üzerinde milli futbol takımı formasıyla geldi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!