Yapıyı bozmayın muhatap almayın

Güncelleme Tarihi:

Yapıyı bozmayın muhatap almayın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2009 00:24

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kürt açılımı temasları çerçevesinde dün TESK ve memur sendikalarını ziyaret etti.

TESK, Atalay’a şartlı, Memur-Sen ve KESK, tam destek sözü verdi. Atalay, “Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünün pekiştirilmesi, kardeşliğin artırılması, güzel ülkemizde kardeşçe ve huzurlu yaşamamızın sağlanması yönündedir” dedi. Atalay, dün ilk olarak TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’i ziyaret etti. Palandöken, ziyaret sonrasında şunları söyledi: “Demokratik açılım, hiçbir şekilde etnik milliyetçiliği temel almamalı ve terör örgütü asla muhatap alınmamalı, üniter yapı bozulmamalı. Kendini farklı etnik kimlikte görenler, ayrımcılığa ve etnik milliyetçiliğe dayanmayan kültürel faaliyetlerini özgürce yerine getirebilmeli, kültürel kimliğini geliştirmesi için akademik imkanlar sağlanmalıdır.” Palandöken, “Anadilde eğitimin, Anayasa’nın ‘Resmi dil Türkçe’dir’ ilkesi korunarak, okullarda sadece isteğe bağlı seçmeli ders olarak verilmesi gerekir” dedi.
? Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise şiddeti amaç ve araç olarak görmedikçe, düşünce ve kanaat özgürlüğünün mutlaka sağlanması gerektiğini savundu. Gündoğdu, “Bireysel özgürlük alanı genişletilerek herkesin anadilini konuşması, kültürünü yaşaması ve yaşatması hak olarak görülmeli ve bu çerçevede toplumsal algı ve kabulün oluşmasına zemin hazırlanmalıdır” dedi.
? KESK Genel Başkanı Sami Evren de bir insan hakkı olan ana dilde eğitim için gerekli düzenlemenin yapılmasını istedi. Evren, şunları söyledi: “Uzlaşma kültürünün gelişmesi açısından da artık bir genel affın kaçınılmaz olduğunu düşünüyoruz. Demokrasinin geliştirilmesi, kirli savaş ve çatışma ortamını bitirmek için atılan her adımı destekleriz. AK Parti’nin bu yoldaki doğrularını anlamlı buluyoruz” dedi.
? Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ise “Bölgenin feodal yapısı ve ekonomik sorunlarıyla ilgili açılımlar gerçekleşmediği sürece, gerçekleştirilmek istenen açılımının terör örgütü ve Türkiye’nin bölünmesi için çalışan kötü niyetlilerin malzemesi olacağı endişesini taşıyoruz ” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!