Yapı Kredi'den perdeleri kapanmayan festival

Güncelleme Tarihi:

Yapı Krediden perdeleri kapanmayan festival
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yapı Kredi Sanat Festivali 98 yeni bir kimlik kazandı. 17 Mayıs'ta başlayıp ilk bölümü Ağustos ayına kadar sürecek olan festivale, aralarında Vanessa Mae, Racid Taha, George Benson, La Bouche, Gheorghe Zamfir, Astor Piazzola Quintet-Gary Burton, Grup Gündoğarken, Yeni Türkü gibi değişik müzik türlerden ünlü sanatçı ve gruplar katılacak.

Festivaller kenti İstanbul, bu ayın ortalarından itibaren, perdesi hiç kapanmayan bir festivale evsahipliği yapmaya hazırlanıyor. Klasik batı müziğinden, geleneksel sanatlara, cazdan, baleye farklı müzik türlerinden yüzlerce sanatçıyı konuk edecek olan Yapı Kredi Sanat Festivali'98 bu yıldan itibaren yepyeni bir kimlikle sanatseverlerin karşısına çıkıyor.

Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda Grup Gündoğarken'in 17 Mayıs'taki konseriyle başlayacak olan festival, temmuz ve ağustos ayının sonuna kadar aralıksız olarak sürecek. Ağustos'ta kısa bir ara verecek olan festival, 1998 yılının sonuna kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek. Böylece İstanbul ilk kez ‘‘süresiz’’ bir festivalle tanışmış olacak.

Klasik Batı müziğine faklı bir bakış açısı getiren yorumuyla tanınan kemancı Vanessa Mae, 10 Haziran'da Açıkhava Tiyatrosu'nda sanatseverlerle buluşuyor. Klasik rock müziğine, nefesli çalgıları da katan The Blood Sweat and Tears grubu da David Clayton-Thomas liderliğinde 13 Haziran akşamı yine Açıkhava Tiyatrosu'nda bir konser verecek.

Arjantin tangolarının büyük ustası Astor Piazzola'nın mirasını bugünlere taşıyan Astor Piazzola Quintet ise caz ustası Gary Burton ile birlikte sahne alacak.

Down Beat dergisi tarafından 1994 ve 95'te yılın en iyi kadın şarkıcısı seçilen Cassandra Wilson da festivalin konuklarından. ‘‘Cazın kuralı yoksa, yapılacak yeniliklerin de sınırı yoktur’’ diyen Wilson, Bille Holiday'den devraldığı bayrağı başarıyla taşıyor.

Ya Rayah adlı parçasıyla çıkış yapan Cezayir asıllı şarkıcı Rachid Taha bir kez de festivalin konuğu olarak ülkemizde. Rai müziğinin günümüzdeki temsilcilerinden biri olan Taha, 20 Mayıs'ta Açıkhava Tiyatrosu'nda müzikseverlerle buluşacak.

Daha önce bir çok kez Uluslararası İstanbul Festivali'ne katılan gitarcı George Benson 3 Temmuz akşamı bir konser verecek.

İNTERNETLE REZERVASYON

‘‘İrlanda müziğininin tutkulu ve düşsel çığlığı’’ olarak nitelendirilen Emer Kenny, Afrika'nın zengin ritmik mirasını tüm dünyaya duyuran piyanist Randy Weston, pan flüt ustası Gheorghe Zamfir, soul müziğin en seçkin örneklerine imza atan The Temptanions, org sanatçısı Gonfoldo, hareketli müziğiyle seyirciyi yakalayan La Bouche, Brezilyalı Gilberto Gil, Bach, Vivaldi gibi ustaların müziğine rock yorumu getiren Yngwie Malmsteen ve Yeni Türkü grubu festivalin ilk bölümünün konukları.

Yapı Kredi Sanat Festiali'98'in mayıs, haziran ve temmuz gösterilerinin biletleri 6 Mayıs'tan itibaren AKM, Yapı Kredi Akmerkez ve Bakırköy Şubeleri, YKY Galatasaray Kitabevi ve Suadiye Vakkorama'da satışa sunulacak. Dileyen sanatseverler 293 30 80 - 243 62 24 numaralı telefonlardan ya da http://www.superonline.com/ykykultur adresinden internet aracılığıyla da rezervasyon yaptırabilecekler.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!