Yanlış tedavi sonucu ölüme 3 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Yanlış tedavi sonucu ölüme 3 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2010 12:12

BURSA'da hastası Perihan Ekren'e tahlil ve test yaptırmadan kullanımı riskli ilaç tedavisi uygulayarak ölümüne neden olduğu öne sürülen Kardiyoloji Uzmanı, Dr. Uğur Taşbaş'a 3 yıl hapis ve 330 TL para cezası verildi.

Haberin Devamı

Kalp rahatsızlığı bulunan 1 çocuk annesi Perihan Ekren, yakınlarının tavsiyesi üzerine halen Çekirge Devlet Hastanesi'nde görevli Dr. Uğur Taşbaş'ın Altıparmak'taki özel muayenehanesine gitti. Hastasının daha önce yapılan muayene ve EKO testlerine bakan Taşbaş, hiçbir tetkik yapmadığı Perihan Ekren'den, damarların rahatlatılması için ameliyat sonrası kullanımı zorunlu olan ‘Comadin 5 miligram' adlı ilacı kullanıp 20 gün sonra kontrole gelmesini istedi. 15 Mart 2003 tarihindeki muayenenin ardından doktorunun tavsiye ettiği ilacı kullanan Perihan Ekren, 24 Mart tarihinde diş eti kanaması ve şiddetli bel ağrısı şikayeti ile Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne gitti. Yapılan tahliller sonucu kendisine ‘Kum döküyorsun’ denilen Ekren, ağrı kesici yapılıp evine gönderildi.

Haberin Devamı

EŞİNİ DÖVDÜĞÜNÜ DÜŞÜNDÜLER

Rahatsızlığı artan Perihan Ekren, vücudunda morluklar oluşunca 2 gün sonra eşi Fahri Ekren tarafından aynı hastaneye getirildi. Burada Perihan Ekren'e iğne vurmak isteyen hemşire, hastanın vücudundaki morlukları görünce eşini dövdüğünü düşündüğü Fahri Ekren'e hakaret etti. Duydukları karşısında şok olan Fahri Ekren, yardım istediği hastane başhekim ve doktorundan beklediği ilgiyi göremeyince eşiyle birlikte tekrar evine döndü.

TAKSİRLE ÖLÜME NEDEN OLMAKLA SUÇLANDI

Rahatsızlığı giderek artan Perihan Ekren, 27 Mart'ta kan kusunca bir kez daha Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’ne getirildi. Durumu ağır olduğu için Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilen Perihan Ekren, müdahalelere rağmen 31 Mart öldü. Bursa Cumhuriyet Savcılığı, şüpheli bulduğu Perihan Ekren’in ölümünden sonra soruşturma başlattı. Yapılan soruşturma sonucu Ekren'in tedavisini üstlenen Dr. Uğur Taşbaş hakkında, ‘Taksirle ölüme neden olmak' suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle Bursa 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Yapılan son duruşmaya katılmayan Dr. Taşbaş, daha önce verdiği yazılı ifadede, şöyle dedi: “Kardiyoloji konusunda uluslararası yayınlar dahil olmak üzere mesleğin tüm yeniliklerini takip eden ve gerekli uzmanlığa sahip bir doktorum. Hastalarıma karşı gücüm yettiği oranda gerekli özeni gösteririm. Bu nedenle suçsuzum.”

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti Sağlık Bakanlığı'na bağlı Yüksek Sağlık Şürası tarafından, gerekli tetkikler yapılmadan hastasına ilaç verip, daha sonra ilgilenmediğine dair rapor gönderilen Dr. Uğur Taşbaş'a 4 yıl hapis ve 440 TL para cezası verdi. Mahkeme, olaydaki kusur oranının dikkate alarak bu cezayı 3 yıl hapis ve 330 TL'ye cezasına çevirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!