Yanlış parola faciası: 2 şehit

Güncelleme Tarihi:

Yanlış parola faciası: 2 şehit
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2002 02:00

Giresin’un Yağlıdere İlçesi Çıkrıkkapı Yaylası’nda, operasyon yapan askerler, karanlıkta ve siste birbirlerini terörist zannedince çatışma çıktı. Yanlış parola nedeniyle başladığı öne sürülen çatışmada 2 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

Terörist kovalayan timler arasında çıkan çatışmaya yanlış bir parola yanında timlerden birinin hatalı koordinatlarda bulunmasının neden olduğu belirtildi. Yaralanan iki er, tedavi altına alındı ve sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı. Şehit cenazeleri ise dün öğle saatlerinde Giresun’un Bulancak İlçesi’nde düzenlenen törenin ardından memleketleri Ankara ve Sinop’a gönderildi.

Karanlıktı ve sis vardı

Giresun Valiliği’nden yapılan açıklamada, bölgede pazar gününden beri geniş çaplı arama-tarama faaliyeti sürdürüldüğü belirtilerek olay şöyle anlatıldı:

‘İlimiz Yağlıdere İlçesi Çıkrıkkapı bölgesinde 16-17 Mayıs 2002 tarihinde saat 24.00-01.00 sıralarında terörle mücadele faaliyetini sürdüren güvenlik birimlerimizin arazi arama tarama operasyonları sırasında mücadele timlerinden bir unsurun gece karanlığı ve sisli bir ortamda buluşma noktası dışında görülmesi üzerine uyarıyı müteakip açılan ateş sonucunda Jandarma Uzman Çavuş Erkan Dedeoğlu ile Onbaşı Hüseyin Demircan şehit olmuşlardır. Jandarma erler Murat Sucu ile Ferdi Ovalı ise hafif şekilde yaralanmışlardır.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!