Yanlış iğne sonucu kesilen kolun bedeli: 185 bin lira

Güncelleme Tarihi:

Yanlış iğne sonucu kesilen kolun bedeli: 185 bin lira
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

Yüreklerimiz yine ‘‘cız’’ etti. Yasalardaki cezaların yetersizliği, bir kez daha vicdanları yaraladı. 5 yıl önce yanlış iğne yapıldığı için kolu kesilen 8 yaşındaki Ayşen'in davasında karar verildi. İğneyi yapan hemşirenin 22 günlük hapis cezası 185 bin liraya çevrildi ve ceza ertelendi.

SOĞUK algınlığı nedeniyle 1995 yılı Şubat ayında götürüldüğü SSK Lüleburgaz Hastanesi'nde yapılan yanlış iğne sonucu sol kolu bileğinden kesilen Ayşen Başaran'ın davası dün sonuçlandı.

Mahkeme 8 yaşındaki Ayşen'e iğne yapan hemşire Pakize Özkan'a 22 gün hapis ve 75 bin lira ağır para cezası verdi. Ardından hapis cezası da 110 bin lira para cezasına çevrildi.

Toplam 185 bin liraya çıkan ceza, sanığın sabıkasızlığı, geçmişteki iyi hali, suç işleme konusunda eğilimi olmadığı nedeniyle ertelendi. Yargıç, SSK Hastanesi Doktoru Hatice Adiloğlu ve hemşire Münevver Danışger'in olayda herhangi bir ihmalinin bulunmadığını belirterek, beraatine karar verdi.

ACEMİLİKLE YARALAMAK

Lüleburgaz Asliye Ceza Mahkemesi'nde ‘meslekte, sanatta acemilikle yaralanmaya neden olmak’ suçundan 3 aydan 20 aya kadar hapis istemiyle yargılanan SSK Hastanesi doktorlarından Hatice Adiloğlu, hemşireler Pakize Özkan ve Münevver Danışger dün yapılan 67'nci duruşmaya katılmadı. Sanık avukatları Yılmaz Dedeoğlu ve Göksel Okumuş, müvekkilerinin Yüksek Sağlık Şûrası'ndan gelen ‘kusurlu bulunmadıkları’ yönündeki raporun esas alınmasını, Adli Tıp Genel Kurulu'ndan gelen 'iğne yapan hemşirenin sekizde iki kusurlu bulunması' yönündeki kararının dikkate alınmamasını isteyerek beraatlerini istedi.

DAVA AVRUPA'YA GİDECEK

Duruşmayı protez kolunu çıkararak izleyen Ayşen Başaran salonda koşup oynadı. Baba Hüseyin Başaran ‘‘Bu kararın ardından ne yapacağımıza avukatımla görüştükten sonra karar vereceğiz. Ben hakkımızı sonuna kadar aramaktan yanayım. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gideceğim’’ dedi. Başaran Ailesi'nin avukatı Cengiz Hortoğlu ise bu kararı temyiz etmeyi düşündüklerini bildirdi. Ayşen Başaran'ın ailesinin SSK aleyhinde açtığı 60 milyar liralık tazminat davasına ise Lüleburgaz Asliye Hukuk Mahkemesi'nde önümüzdeki ay devam edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!