Yanlış aşı komaya soktu iddiası

Güncelleme Tarihi:

Yanlış aşı komaya soktu iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2008 15:44

Denizli'de, Leigh's Sendromu hastası 4 yaşındaki çocuğun, özel bir hastanede yapılan grip aşısının ardından komaya girdiği iddia edildi.

Haberin Devamı

Mehmet ve Fatma Kökce çiftinin, Leigh's Sendromu (merkezi sinir sisteminin zarar gördüğü, 3 aylık ile 2 yaş arası dönemde ortaya çıkan ve genellikle birkaç yıl içinde ölümle sonuçlanan genetik bir hastalık) hastası çocukları Cengiz Can Kökce'ye özel bir hastanede grip aşısı yaptırdıkları ve çocuklarının aşıdan bir süre sonra da komaya girdiğini öne sürerek, doktor ve hastane yönetiminden şikayetçi oldukları öğrenildi.

İki hafta önce soğuk algınlığı tedavisi uygulanan ve kontrol için özel bir hastaneye götürülen Cengiz Can'ın, grip aşısı yapıldıktan sonra yeniden ateşlendiği, solunum sıkıntısı çekmesi üzerine ailesi tarafından Denizli Devlet Hastanesine kaldırıldığı bildirildi.

Ailenin, bir haftadır yoğun bakımda yatan çocukları Cengiz Can'ın komaya girmesine neden olduğu iddiasıyla Dr. H.U. hakkında Denizli Valiliği ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundukları belirtildi.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili şikayet dilekçesinin İl Sağlık Müdürlüğüne verildiği ve gerekli incelemelerin başlatıldığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!