Yankesicileri TV haberi ele verdi

Güncelleme Tarihi:

Yankesicileri TV haberi ele verdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2008 14:16

Özel olarak diktirdikleri tişörtlerin içerisine çaldıklarını saklayan hırsızlar öyle bir yakalandı ki...

Haberin Devamı

İZMİR´de dört, İstanbul´da iki ayrı işyerinden el çabukluğuyla çaldıkları elektronik cihazları, özel olarak diktirdikleri tişörtlerin içerisine saklayıp çaldıkları ileri sürülen dört kişi, polisin operasyonuyla yakalandı. Tümünün hırsızlıktan suç kaydının bulunduğu öğrenilen dört zanlının, İstanbul´daki bir işyerinde eylemlerini gerçekleştirirken güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerinin televizyon kanallarında haber olarak yayınlanmasıyla harekete geçilip yakalandıkları ortaya çıktı. Emniyette işlemleri tamamlanan zanlılar, adliyeye sevkedildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği personeli, «MDNM»14 Temmuz´da, İstanbul Bağcılar Semti´ndeki bir işyerine müşteri gibi giren zanlıların, el çabukluğuyla dizüstü bilgisayarları çalmasının güvenlik kameralarına yansıdığını, bu görüntülerin de televizyon kanallarında haber olarak yayınladığını farkedince harekete geçti. Görüntülerdeki zanlıların, İzmir´de daha önceden suça karışan kişiler olduğunun belirlenmesi üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü´yle irtibat kuruldu. Araştırmada, zanlıların, haberin ardından tanınma ihtimaline karşılık İzmir´e geldiği belirlendi. Takip başlatan ekipler, gizlenmek amacıyla 80 FM 343 plakalı otomobille kente gelen V.Ö. (40) (Veysel Özer), M.Ö. (21) (Mehmet Özer), Z.Ö. (21) (Zeynel Özer) ve C.G.´yi (46) (Celal Gezgin) Bornova İlçesi Ambarlar Kavşağı´nda operasyonla yakaladı. Zanlıların, otomobillerinde yapılan aramada, çalıntı 9 uydu alıcısı, 5 dizüstü bilgisayar, 1 oto teybi ve eylemlerini gerçekleştirirken farkedilmemek için özel olarak diktirdikleri iki tişört ve üzerlerine giydikleri yelekler ele geçirildi.

Haberin Devamı

SUÇ DOSYALARI KABARIK

Gözaltına alınan zanlılardan V.Ö.´nün 42, M.Ö.´nün 9, Z.Ö.´nün 6, C.G.´nin de 5 ayrı hırsızlık suçundan poliste kayıtlarının bulunduğu saptandı. Zanlıların, İzmir´de 4, İstanbul´da 2 olmak üzere toplam 6 ayrı işyerine müşteri gibi girdikleri, bazılarının gözcü olarak etrafı izledikleri, diğerlerinin de el çabukluğuyla çaldıkları malzemeleri üzerlerine giydikleri, etek kısımları lastikle büzülmüş tişörtlerinin içerisine koydukları, yelekle de farkedilmeyip kaçtıkları anlaşıldı. İşyerlerinin güvenlik kameraları tarafından da görüntülenen 4 zanlı, işyeri sahipleri tarafından da teşhis edildi.

Haberin Devamı

Emniyette sorguları tamamlanan 4 zanlı, İzmir Adliyesi´ne sevkedildi. Zanlılar, emniyet binası çıkışında kendilerini görüntülemek isteyen basın mensuplarına saldırmak istedi, polisin çabasıyla güçlükle sakinleştirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!