'Yanıtını bugün grupta verecek

Güncelleme Tarihi:

Yanıtını bugün grupta verecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2017 00:51

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na “İspatlarsan gereğini yaparım” dediği, “off-shore şirkete milyonlarca dolar transfer” iddiasıyla ilgili CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel yanıt verdi: “Yarın milletin önüne belgelerin çıkışını, milletin önünde bu konunun konuşulduğunu izleyeceksiniz.”

Haberin Devamı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yakınlarının yurtdışında hesapları olduğunu iddia eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugünkü grup toplantısında meydan okumaya yanıt vereceğini açıkladı.

Özel, dün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Erdoğan’ın, Kılıçdaroğlu’ndan iddiaların belgesini milletin önüne çıkarmasını istediğini anımsattı. Özel, “Yarın (bugün) grup toplantımız var. Yarın milletin önüne belgelerin çıkışını, milletin önünde bu konunun konuşulduğunu izleyeceksiniz. Sevgili Erdoğan’ı televizyonun karşısına geçip Sayın Genel Başkanımızı dikkatle dinlemeye davet ediyoruz” dedi. Özel şunları söyledi:

TÜRKİYE’DE YARGILANSA
“Sarraf’ı Türkiye’de yargılamadınız. Çünkü çorap sökülmeye başlarsa ucunun nereye kadar gideceğini biliyordunuz. Bugün Türkiye’nin bankaları tehdit altında, ortaya konabilecek para cezaları Türkiye ekonomisini tehdit ediyor, ekonomik yaptırımlar büyük tehdit ama esas sorun, Türkiye’nin uluslararası düzeyde itibarının beş paralık oluşudur. Yüce Divan’a güvenmeyip elinden aldığınız, aklanma ihtimalini de ortadan kaldırdığınız müdahaleniz; bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bakanını ABD’de sanık durumuna düşürmüştür. Türkiye uluslararası düzeyde zor duruma düşmüştür. Dünün itibarlı hayırseveri denilen kişi Türkiye’de yargılansaydı, suçlarının cezasını çekseydi, işbirlikçileri cezalandırılsaydı bugün Türkiye bu durumlara düşmeyecekti. İtirafçı olduğunda, itiraf ettiklerinin içinde bugün Türkiye halkından gizlediğiniz birçok şey var. Biz ne Amerika’nın yanındayız ne bir başkasının yanındayız. Biz Rıza Sarraf Türkiye’de yargılansın istedik. Elinizden kuş gibi kaçırdınız. Bugün Türkiye hapishanelerinde yatıyor olsaydı Amerika sadece belli konularda sizden bilgi isteyecekti.

BAHÇELİ’YE: DEVRELER YANMIŞ
(Bahçeli’nin tercihli ittfak formülü) Hem Saray’a yaranayım hem partimi kapatmayayım hem ittifakı kurayım hem baraj dursun derken burada devreler yanmış. Semih Yalçın sinirlerine hâkim olup hakaret etmek yerine, bu matematik formülünü okuyup tane tane açıklasa herhalde çok daha iyi olur. Ama biz bu açıklamamızdan sonra Semih Yalçın’dan geleneksel haftalık hakaret seansını bekliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!