Yanımızda ol

Güncelleme Tarihi:

Yanımızda ol
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2011 09:46

TÜRKİYE’nin Bingazi Başkonsolosluğu önünde toplanan bir grup Libyalı, Başbakan Tayyip Erdoğan’a “Libya halkının yanında yer alması” çağrısında bulundu. Erdoğan'ın, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin yanında yer aldığını öne süren bir grup, Türkiye'den yardım talep etmediklerini belirterek, konsolosluktaki Türk bayrağının indirilmesini istedi.

Haberin Devamı

 

TÜRK KONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE EYLEM / FOTO GALERİ  

 

KONSOLOSLUK TABELALARINI BÖYLE SÖKTÜLER / WEB TV

 

ŞÜKRAN TÜRKİYE   

 

Muhaliflere ait bayraklar ile Fransa, Kanada, İngiltere ve Katar gibi ülkelerin bayraklarını da taşıyan göstericiler, "Libya halkı hürriyet istiyor, Türkiye nerede", "Misrata'da halk öldürülüyor, Erdoğan silahlanmaya karşı çıkıyor" ve "Şehitlerin kanı boşa mı akıyor" şeklinde sloganlar attı. 

 

Grup adına açıklama yapan Muhammed Bayku, Erdoğan'ı, muhaliflere destek vermediği ve muhaliflerin silahlandırılmasına karşı çıktığı gerekçesiyle eleştirdi. Erdoğan'ın kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını söyleyen Bayku, Erdoğan'a, "Libya halkının yanında yer alması" çağrısında bulundu.

 

Haberin Devamı

2 saat süren gösteride bazı silahlı eylemciler Konsolosluğa ait Türk bayrağını indirmeye çalıştı, Türkçe, Arapça ve İngilizce yazılı pankartlar taşıdı. Silahlı bir grup konsolosluğun tabelalarını söktü. Türk Kızılayı tarafından Libya'ya gönderilen 290 ton yardım malzemesini taşıyan geminin de Bingazi Limanı'na yanaştırılmadığı, açıkta bekletildiği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!