Yangınzede öfkesi

Güncelleme Tarihi:

Yangınzede öfkesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 1997 00:00

Haberin Devamı

Dolapdere'de ahşap bir evde çıkan yangına müdahele eden itfaiye ekiplerine saldıran kişileri engellemek için polis ateş açınca mahalle sakinlerinin saldırısına uğradı.

Yangın, Dolapdere, İstifçi Sokak. 3 Numara'da 58 yaşındaki Ali Aktepe'ye ait evde dün 13.00 sıralarında başladı. Ahşap evde bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın kısa sürede genişledi ve yandaki binalara da sıçradı. Mahalle sakinleri bir taraftan hortumlarla su sıkarak yangına müdahale ederken, diğer yandan itfaiyeye haber verdiler. Sokaklar dar olduğu için olay yerine ulaşmakta güçlük çeken itfaiye yangına müdahale etti. Kendi evine de alevlerin sıçradığını gören bir kişi, çatıya çıkarak itfaiye ekiplerine ‘‘Bu tarafı söndürün’’ diye bağırmaya başladı. İtfaiyenin istediği yere su sıkmaması üzerine sinirlenen ev sahibi kiremitleri görevlilerin üzerine attı. İtfaiyecilerin yardım istemesi üzerine polis memurlarından biri çatıdaki kişiyi engellemek için tabancasını çekerek ateş açtı.

Buna sinirlenen mahalle sakinleri, ‘‘Bize yardımcı olmanız gerekirken silah çekiyorsunuz’’ diyerek ateş açan polisin üzerine saldırdı. Çoğunluğu kadınlardan oluşan grup tekme tokat polisi tartaklamaya başladı.

TAKVİYE KUVVET

Polislerin telsizle yardım çağrısı yapması üzerine Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden takviye ekip gönderildi. Olay yerine gelen polisler coplarını çekerek mahalle sakinlerini dağıttı. Kaçışmaya başlayan vatandaşlar bu sefer de uzaktan polislere taş yağdırmaya başlayınca, bir polis silahını çekerek üzerlerine doğru ateş açtı. Kurşunlar şans eseri kimseye isabet etmedi.

İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 saat süren çalışmaları sonucu yangın güçlükle kontrol altına alındı. Yangının çıktığı Ali Aktepe'ye ait ev tamamen enkaza dönerken diğer iki ev kısmen hasar gördü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!