Yangınlar dün de sürdü

Güncelleme Tarihi:

Yangınlar dün de sürdü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

İstanbul'un ciğerlerini yok eden yangınlar dün de çeşitli yerlerde devam etti. Ancak, itfaiye, Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin zamanında müdaheleleri ile yangınlar büyümeden bastırıldı.

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre ilk yangın Sarıyer, Demirciköy'de ormanlık alanda 09.30 sıralarında başladı. Yangın alanına ulaşımın imkânsız olması nedeniyle 2 helikopter, yangına havadan müdahale etti. Yangın 10.40 sıralarında kontrol altına alınarak söndürüldü. Bir hektarlık alanda bulunan çam ağaçları zarar gördü.

ELMALI BARAJI'NDA

Elmalı Barajı ve Kavacık'a bağlı Baklacık bölgesindeki ormanlık alan ile Çavuşpaşa Mevkii'ndeki fundalık alanda da 15.30 sıralarında peş peşe yangınlar çıktı. Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin sürdürdüğü çalışmalar sonucu yangınlar büyümeden söndürüldü. Toplam 27,5 dönüm alanın yandığı bildirildi. Şile, İshaklı Köyü'ndeki ormanlık alanda, öğle saatlerinde çıkan yangın itfaiye ekipleri ve vatandaşların yardımlarıyla iki saat içinde kontrol altına alınarak söndürüldü.

ÜMRANİYE'DE KUNDAKLAMA

Ümraniye, Hekimbaşı'ndaki fundalık alanda 17.00 sıralarında şüpheli bir yangın çıktı. Üsküdar E Tipi Cezaevi'ne 150 metre mesafede, kundaklama sonucu çıktığı sanılan yangında 3 dönüm alandaki fundalık kül oldu.

Saat 18.30 sıralarında Hasdal'daki 6'ncı Piyade Alayı Sakarya Kışlası içindeki ormanlık alanda başlayan yangına helikopterle müdale edildi ve kısa sürede söndürüldü. Bu sıralarda Ayazağa Köyü'ne 2 km uzaklıktaki ormanlık alanda başlayan yangın işçi ve itfaiyenin 1 saat süren çalışmalarıyla söndürüldü. Saat 21.00 sıralarında ise Büyükbakkalköy Ferhatpaşa Mahallesi yakınındaki ormanlık alanda da başlayan yangın, çevredekilerin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!