Yangını devriye gezen iki polis fark etti

Güncelleme Tarihi:

Yangını devriye gezen iki polis fark etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2012 10:34

Maltepe’de sabah saatlerinde 3 katlı bir binanın birinci katında yangın çıktı. İtfaiye erleri itfaiye merdiveninden inmekte zorlanan yaşlı adam ve çocukları sırtlarına alarak merdivenden indirdi. Yangın sırasında büyük panik yaşayan Şeyda Tozar, "O anda polisler buradan geçmemiş olsalardı, o dumanı görmemiş olsalardı, şu anda hiç birimiz hayatta olmayabilirdik" dedi.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre Maltepe Cevizli Mahallesi Güzel Sokak üzerinde bulunan 3 katlı binanın 1. katındaki dairede saat 07.00 sıralarında yangın çıktı. Diyaliz hastası Saile Tozar’ın (85) evinde elektrik kontağından çıktığı ileri sürülen yangını, o sırada devriye görevinde bulunan polis ekibi farketti. Dairenin alev alev yandığını gören polisler binadaki diğer dairelerin zillerine basarak, vatandaşları uyandırdı. Binada bulunan çoğu kişiyi bu şekilde tahliye etmeyi başaran polisler, olayı hemen itfaiye ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, binanın en üst katında bulunan iki dairede yaşayan 7 kişiyi merdivenlerle tahliye ederken, merdivenlerden inmekte zorlanan yaşlı adam ve çocukları itfaiye erleri sırtlarına alarak aşağıya indirdi. Dumandan etkilenen apartman sakinleri, ihbar üzerine olay yerine gelen ambulanslarda ayakta tedavi edildi.

İTFAİYE ERLERİ BÖYLE KURTARDI / FOTO GALERİ

Haberin Devamı

BÖYLE KURTARILDILAR / WEB TV

YAŞADIĞI PANİĞİ GÖZYAŞLARI İÇİNDE ANLATTI

Saile Tozar’ın böbrek hastalığı nedeniyle diyaliz tedavisi gördüğü ve 06.30’da evden çıkıp servis aracıyla tedavisi için diyaliz merkezine gittiği öğrenilirken, itfaiye ekiplerinin yaklaşık yarım saatlik çalışmasıyla yangın tamamen söndürüldü.

Yangın sırasında büyük panik yaşayan Şeyda Şahin isimli bina sakini olayı gözyaşları içinde anlattı. Şahin; "Polislerin sesini duyduk. Polisler "’Yangın var binada çabuk çıkın’ dedi. Bir anda panikledik. Yangının nasıl çıktığı bir an da anlayamadık. Dumanlar evin içine dolmaya başlayınca ben bütün binayı uyandırmaya çalıştım. İster istemez panik yaptık. Kaldırabildiğim insanları kaldırdım. Polislerden Allah bin kere razı olsun. O anda polisler buradan geçmemiş olsalardı, o dumanı görmemiş olsalardı, şu anda hiç birimiz hayatta olmayabilirdik" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!