Yanan yurttaki kızlar huzurevine yerleştirildi

Güncelleme Tarihi:

Yanan yurttaki kızlar huzurevine yerleştirildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2010 13:21

SAMSUN Yaşar Doğu Kız Yetiştirme Yurdu’nda çıkan yangın sonrası, burada kalan kızlar, Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne yerleştirildi.

Yurdun gerekli bakım ve onarımından sonra kızların tekrar yerlerine alınacağı belirtildi. Samsun’da bulunan Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf da huzurevindekızları ziyaret ederek sorunlarını dinleyip ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulundu.

Samsun’da 58 kızın kaldığı Yaşar Doğu Kız Yetiştirme Yurdu’nda saç düzleştiricideki elektrik kaçağından çıkan yangın nedeniyle 2’si ağır 3 kişinin yaralanmasının ardından, dün gece kente gelen Alieden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf incelemelerini bugün de sürdürdü. Camdan atlayarak ayağı kırılan Ayşegül Akbulut ile dumandan zehirlenen Özlem Çakan ile Zeynep Binici’nin Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki tedavilerinin sürdüğünü belirten Bakan Selma Aliye Kavaf, ayağı kırılan kızın durumunun iyi olduğunu, diğer iki kızın da tedavilerinin yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi.

‘BASINA KAPALI ZİYARET’

Yangında zarar gören yurt binasından çıkarılarak Canik İlçesi’ndeki Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne yerleştirilen kızları ziyaret eden Bakan Selma Aliye Kavaf, burada onların sorunlarını dinleyip geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Basın mensuplarının içeriye alınmadığı huzurevinin ardından İlkadım İlçesi’nde bulunan 0- 13 yaş grubu çocukların bulunduğu Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası’nı ziyaret etti. Bakan Kavaf çıkışta yaptığı açıklamada, yangından psikolojik olarak etkilenen kızlara her türlü psikolojik desteğin verilerek yıkık durumlarının düzeltileceğini söyledi. Bakan Kavaf, “Önceliğimiz bu. Bunun için gerekli talimatı verdik. Psikolojik desteğimiz sürecek” dedi.

Bakan Selma Aliye Kavaf’ın dışarıya çıkmasının ardından yuvada kalan çocuklar da balkona çıktı. Çocuklarla yakından ilgilenen Bakan Kavaf, daha sonra çocuk evlerini ziyaret etti. Dün polisin ve yurt görevlilerinin kışkırtmalarıyla gazetecilere yapılan saldırının ardından, basın mensupları bugün de bakan takibinde güçlük yaşadı. Ziyaretlerin hiçbirine alınmayan gazetecilerin bakanın yanına yaklaşıp soru sormalarına izin verilmedi. Polis ve bakanın korumalarının bu tutumu dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!